Národný týždeň manželstva

Národný týždeň manželstva
 
Na Slovensku sa tento rok po prvý raz uskutoční Národný týždeň manželstva Na všetko dvaja. Kampaň bude prebiehať v týždni od 7. do 14. februára pred sviatkom sv. Valentína. Jej cieľom je informovať o prínosoch manželského zväzku, povzbudiť ľudí k jeho založeniu a budovaniu. Záštitu nad podujatím prevzala manželka prezidenta SR Silvia Gašparovičová. Motto prvej dámy Slovenska znie: „Rozdávanie radosti a pomoci ostatným Vás poteší viac, ako čokoľvek iné.“ Medzi jej tri „naj“ patrí rodina, práca a dobrý pocit na záver dňa.
 
foto
 
V rámci Národného týždňa manželstva sa budú konať podujatia, ktoré majú manželom pomôcť zlepšiť a rozvíjať svoj vzťah. Manželstvo je totiž zručnosť, ktorú treba budovať. Súčasťou je aj mediálna kampaň a spoločenské udalosti, ktorých úlohou je upozorniť na dôležitosť manželstva pre jednotlivca, pre bezpečné prostredie detí, ale aj pre celú spoločnosť.
 
Koordinačný tím kampane iniciuje konanie seminárov, prednášok, diskusných a romantických večerov počas týždňa od 7. do 14. februára v mestách a obciach, komunitách, farnostiach, cirkevných zboroch a spoločenstvách. Ich úlohou je budovať vzťah manželov, riešiť ich problémy a posilňovať lásku.
 
Iniciatíva sa zrodila v roku 1997 v Anglicku. Jej zakladateľ Richard Kane sa vtedy rozhodol poukázať na dôležitosť a prínos manželstva pre spoločnosť i jednotlivca.. Podujatie Marriage Week (Týždeň manželstva) si získalo aj podporu osobností politického a spoločenského života - počas svojho úradovania napríklad nad ňou prevzali záštitu premiér Tony Blair s manželkou. Týždeň manželstva prebieha v súčasnosti aj v Nemecku, Holandsku, Česku, Maďarsku a ďalších krajinách.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články