Nielen na sneh bohatý týždeň v Selenči

Nielen na sneh bohatý týždeň v Selenči
 
V minulom týždni v celej krajine husto snežilo. Doprava bola čiastočne paralyzovaná, avšak napriek tomu Selenčania uskutočnili všetky plánované akcie. Najprv snemovali selenčskí hasiči. Ústredné oslavy stého výročia spolku stanovili na 9. júla 2011 a hasičský bál usporiadajú na sobotu 5. marca . Stredisko pre organickú výrobu zorganizovalo prednášku pod názvom Naša organická záhradka. Slovan progres predstavil podniky AS hybridy, Biofor a Chemical Agrosava a začal s podpisovaním zmlúv o pestovaní papriky a sóje.
 
foto
 
Selenčskí hasiči okrem toho, že na svojom výročnom zasadnutí rozoberali správy o minuloročnej činnosti rozhodovali aj o oslavách stého výročia Dobrovoľného hasičského spolku. Ústredné oslavy budú 9. júla 2011. Už 5. marca zorganizujú aj svoj tradičný hasičský bál, na ktorom na dobrú náladu bude hrať hudba zo Selenče. V tomto roku uskutočnia akciu protipožiarnej prevencie, plánujú dokončiť práce na rekonštrukcii hasičského domu, budú sa zúčastňovať na súťažiach hasičov.
 
foto
 
V Business stredisku v Selenči Stredisko pre organickú výrobu zo Selenče pre ženy zorganizovalo zaujímavú prednášku pod názvom Naša organická záhradka. Prednášateľky ProfDr. Branka Lazićová a Dr. Dobrila Šikoparijová rozoberali možnosti, čo sa v záhradke dá organicky dopestovať a využiť v domácnosti pri príprave jedál. Organicky dopestované potraviny sú zdravotne nezávadné a preto by ženy mali na to dbať pri príprave pokrmov pre svoje rodiny. Stretnutie žien sa skončilo pri organickom čaji, čiže čaji uvarenom z organicky dopestovaných rastlín.
 
foto
 
Taktiež v Business clube v Selenči Slovan progres pre svojich kooperantov ale aj všetkých, ktorí sa bavia poľnohospodárstvom zorganizoval zaujímavú prednášku. Tentoraz sa predstavili podniky AS hybridy, Biofor a Chemical Agrosava. Prednášky sa organizujú od 20. januára s cieľom oboznámiť poľnohospodárov s novinkami, ktoré už v tomto roku môžu uplatniť vo vlastnej výrobe na svojich pozemkoch.
 
foto
 
Slovan progres počal aj s podpisovaním zmlúv o pestovaní priemyselnej papriky a sóje ale aj ostatných kultúr o ktoré bude záujem. V poľnohospodárskych lekárňach Slovan progresu sa ponúka veľký výber osiva a ochranných chemických prostriedkov. Podľa slov vedúceho poľnohospodárskej výroby Vladimíra Beličku vždy sú ochotní pomôcť radou či už pri výbere osiva alebo použitia ochranných prostriedkov.
 
Juraj Berédi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články