,, SWEET 50´s - Sladká päťdesiatka“

,, SWEET 50´s - Sladká päťdesiatka“
 
Na včera ukončenom IV. ročníku festivalu divadla a umenia Hriňovské dni divadla 2011 sa zúčastnili aj Vojlovičania s komédiou Sladká päťdesiatka (Sweet 50´s) v réžii Jána Chalupku. Divadelníci Slovenského kultúrno-osvetového spolku Detvan z Vojlovice mali premiéru uvedenej komédie na domácich doskách koncom februára.
 
foto
 
Podľa písania Maríny Hríbovej, kulpínsky rodák žijúci na Slovensku Ján Chalupka, pre vojlovických divadelných ochotníkov SKOS-u Detvan Vojlovica - Pančevo nielenže režíroval, ale i napísal novú veselohru Sladká päťdesiatka, ktorá sa svojej premiéry dožila 20. februára 2011 na doskách Spomienkového domu vo Vojlovici.
 
V predstavení hrajú Miroslav Oravec, Anna Marková, Anna Beracková, Janko Grm a Olivera Ivaničová. Po vydarenej premiére vojlovičania sa úspešne predstavili aj na Hriňovských Dňoch Divadla.
 
Tento Festival vznikol v marci roku 2008. Je koncipovaný ako nesúťažná prehliadka divadelných súborov pôsobiacich v regióne no i mimo neho. Štyri dni spojené s divadlom ako takým, výstavami fotografií, výtvarných a umeleckých predmetov, ako aj príjemná kaviarenská hudbička a skvelá uvoľnená atmosféra, tak to sú Hriňovské Dni Divadla.
 
Štvrtý ročník štvordňových Hriňovských dní divadla, ktoré sa začali 10. marca, ponúkol deväť predstavení. V programe bolo i profesionálne zvolenské divadlo, ktoré zahralo hru Šofér slečny Daisy, ako aj zahraniční hostia, z ktorých jedným bol Slovenský spolok Detvan z Vojlovice.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články