Exchange 3

Exchange 3
 
Z programu Exchange 3 obec Báčsky Petrovec získala 162.582 a obec Stará Pazova 143.847 EUR. Tento program je pokračovaním akcií Exchange 1 a Exchange 2 a je zameraný na uvádzanie EU modelov vo fungovaní a zlepšovaní kapacít a účinnosti lokálnych samospráv v Srbsku. Báčskopetrovská obec získané prostriedky usmerní na podporu činnosti Biznis inkubátora a Stará Pazova na Kol stredisko. Petrovskej obci partnermi v projekte budú Kamnik zo Slovinska a Martin zo Slovenska a Pazove mesto Viljandi iz Estonska i obec Pećinci.
 
foto
 
25.marca v Airport city centre v Belehrade na slávnostnom podpísaní zmlúv (Foto http://www.backipetrovac.rs/sk)
 
Ceremoniál usporiadali Delegácia EU v Republiky Srbsko a Stála konferencia miest a obcí. Na slávnostnom podpísaní zmlúv sa v piatok v Belehrade v mene obce Báčsky Petrovec zúčastnil predseda obce Vladimír Turan, riaditeľ Podnikateľského a inovačného strediska Branislav Kevenský a jeho zástupkyňa Jana Radakovićová.
 
foto
 
Podpredseda Vlády Srbska Božidar Đelić v rozhovore s predsedom báčskopetrovskej obce Vladimírom Turanom (Foto http://www.backipetrovac.rs/sk)
 
Podpredseda republikovej vlády Božidar Đelić v príhovore podčiarkol, že na súbeh bolo prihlásených 100 projektov, z ktorých schválili 38. Dodal, že ide o jednu z najlepších možností využívania Európskych fondov na prenášanie vedomostí z EU a vzájomné pospájanie obcí v Srbsku.
 
foto
 
Na podpisovaní zmlúv sa zúčastnil i predseda obce Stará Pazova Goran Jović (Foto www.starapazova.eu/sr)
 
Predseda staropazovskej obce Goran Jović vyhlásil, že schválenie projektu predstavuje ďalšie potvrdenie zo strany Európskej komisie, že je obec Stará Pazova na správnej ceste. Tiež mieni, že vybudovaním Kol strediska sa podstatne vylepší komunikácia s občanmi.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články