Oprava kostolných hodín v Jánošíku

Oprava kostolných hodín v Jánošíku
 
Jánošícky cirkevný zbor v spolupráci s Miestnym spoločenstvom v Jánošíku vyhlásil zbierku na opravu kostolných hodín, ktoré už takmer 40 rokov nie sú vo funkcii.
 
foto
 
Drahí naši krajania, bratia a sestry v Ježišovi Kristovi, jánošícky cirkevný zbor v spolupráci s Miestnym spoločenstvom v Jánošíku vyhlásil zbierku na opravu kostolných hodín, ktoré už takmer 40 rokov nie sú vo funkcii.
 
Touto cestou sa prihovárame aj všetkým vám, ktorí žijete ďaleko od svojho rodiska, ale vaše srdce bije pre váš kraj, tak, ako by sme si želali, aby aj naše hodiny z cirkvi bili v dedine a upomínali všetkých nás na čas, ktorý plynie a treba ho využiť na slávu Bohu a služby bratom a sestrám.
 
Prosíme Vás, aby ste sa za nás prihovorili vašim priateľom, známym a aj sami podľa možnosti podporili našu zbierku na opravu kostolných hodín.
 
Všetci záujemcovia a ľudia dobrej vôle nás môžu osloviť na tel. čísle: + 381 13 647 055, alebo e-mailom na adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
 
Vopred ďakujeme za vašu štedrosť a lásku.
 
S pozdravom vaši Jánošíčania a kňaz, Váš brat, priateľ a zborový pastier Sladjan Daniel Srdić.
 
Z historiátu jánošíckeho evanjelického kostola:
 
Evanjelický chrám Boží v Jánošíku bol vystavaný roku 1884, síce sa cirkevný život tunajších evanjelikov vyvíjal od samého príchodu Slovákov do osady (1823). Prvý kňaz, ktorý tu pôsobil a prišiel sem z rumunskej Brešti bol Ján Salmovský (1841 – 1846). Odvtedy až podnes funkciu zborového farára vykonávalo 13 kazateľov, ktorým je v roku 2010 vzdaný hold a v kostole odhalená pamätná tabuľa. Dnes v cirkevnom zbore v Jánošíku pôsobí velebný pán farár Sladjan Daniel Srdič, ktorý vás v prípade, že navštívite túto osadu, s radosťou prevedie po kostole, oboznámi s dejinami evanjelickej cirkvi v Jánošíku a poukáže na kultúrne a cirkevné pamätihodnosti tohto chrámu.
 
http://www.kusjanosik.co.rs/

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články