Festival Zlatý kľúč 2011 - súbeh

Festival Zlatý kľúč 2011 - súbeh
 
Združenie pre ochranu kultúry, tradície a umenia Selenča vyzýva skladateľov, upravovateľov, textárov a interpretov zúčastniť sa na 31. ročníku súťaže populárnej hudobnej tvorby vojvodinskýh Slovákov Zlatý kľúč. Vybraných 12 skladieb sa bude 16. októbra vo finálovom koncerte za sprievodu festivalového orchestra uchádzať o ceny za najlepšiu interpretáciu, text ako aj prvé, druhé a tretie miesto za skladbu. Autor víťaznej skladby získa peňažnú odmenu 1000 EUR. Skladby treba zaslať do 15 júna. 2011.
 
Záujemcovia môžu posielať neobmedzený počet zatiaľ nezverejnených skladieb, no iba 12 najúspešnejších postúpi do súťaže a získa nárok na úpravu skladby a hudobnú postprodukciu. Všeobecné podmienky účasti:
  • Texty skladieb a ich interpretácia majú byť v slovenskom jazyku;
  • Súťažné skladby nemôžu byť komerčne vydané ani verejne predvedené pred dňom Festivalu Zlatý kľúč 16.10.2011;
  • Trvanie skladby nemá presahovať dĺžku 4. minút;
  • Festivalu sa môžu zúčastniť aj autori a interpreti z okolitých štátov (Rumunsko, Maďarsko Chorvátsko) za uvedených podmienok, no mimo súťaže;
  • Autori skladieb sú povinní do 15. júna 2011 zaslať notový materiál s textom, prípadne návrh úpravy skladby (nie je záväzné a môže byť aj na audio zápise) na adresu: Združenie pre ochranu kultúry, tradície a umenia Selenča Maršala Tita 124, 21 425 Selenča
  • Prihláška na Festival musí obsahovať údaje o autorovi skladby (meno a priezvisko, kontaktnú adresu a telefónne číslo), meno a priezvisko autora textu a žiaduce je uviesť aj návrhy na autora úpravy skladby a interpreta.
Pozor, s novinkami, ktoré priniesol jubilujúci 30. ročník festivalu pokračujeme!
 
Cieľ: Vyprodukovať nové kvalitné slovenské skladby, verejne ich predniesť za sprievodu festivalového orchestra a zveľadiť slovenskú hudobnú produkciu.
 
Hlavný organizátor: Združenie pre ochranu kultúry, tradície a umenia „Selenča“
 
Spoluorganizátor: Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov
 
Dátum a miesto konania: 16. októbra 2010, Selenča
 
Organizačný výbor: Združenie pre ochranu kultúry, tradície a umenia „Selenča“, Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny, Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov, NVU Hlas ľudu, Rádiotelevízia Vojvodiny, Obec Báč, Miestne spoločenstvo Selenča, Slovan Progres, KUS Jána Kollára Selenča.
 
Mediálni partneri: Rádiotelevízia Vojvodiny, NVU Hlas ľudu, Rádio Petrovec, TV Petrovec, Rádio Kysáč, RTV OK, Rádio Stará Pazova, TV Bap, Rádio Zrenjanin, TV Pančevo.
 
Ďalšie informácie o Festivale Zlatý kľúč dostanete na čísle 021 54 55 70 a 021 54 55 71 alebo na www.slovackizavod.org.rs
 
OBJAVLJEN KONKURS ZA FESTIVAL POPULARNE MUZIKE SELENČA 2011
 
Udruženje za zaštitu kulture, tradicije i umetnosti Selenča poziva kompozitore, aranžere, tekstopisce i interpretatore da učestvuju na 31. festivalu slovačke poopularne muzike.
 
Glavni organizator: Udruženje za zaštitu kulture, tradicije i umetnosti Selenča
 
Suorganizator: Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka
 
Datum a mesto realizacije: 16. oktobar 2011, Selenča
 
Organizacioni odbor: Udruženje za zaštitu kulture, tradicije i umetnosti Selenča, Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine, Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, NIU Hlas ljudu, Radiotelevizija Vojvodine, Opština Bač, Mesna zajednica Selenča, Slovan Progress Selenča, KUD Jan Kolar Selenča.
 
Medijski pokrovitelji: Radiotelevizija Vojvodine, NIU Hlas ljudu, Radio Petrovac, TV Petrovac, Radio Kisač, RTV OK, Radio Stara Pazova, TV Bap, Radio Zrenjanin, TV Pančevo.
 
Cilj: Nove kvalitetne slovačke kompozicije, njihovo javno izvođenje uz festivalski orkestar i unapređenje slovačke muzičke produkcije.
 
KONKURS
 
Udruženje za zaštitu kulture, tradicije i umetnosti Selenča poziva kompozitore, aranžere, tekstopisce i interpretatore da se prijave na konkurs za učešće na 31. Festivalu slovačke popularne muzike Zlatni ključ Selenča 2011.
 
Zainteresovani mogu poslati neograničen broj do sada neobjavljenih kompozicija a 12 najboljih koje uđu u uži izbor imaju pravo na aranžman i postprodukciju, koje obezbeđuje organizator.
 
Ovih 12 kompozicija takmičiće se u finalnoj večeri uz pratnju festivalskog orkestra za sledeće nagrade: nagrada za interpretaciju, tekst, kao i prvo, drugo i treće mesto za kompoziciju. Autor prvonagrađene kompozicije dobiće nagradu u visini od 1000 evra.
 
Opšti uslovi učešća:
  • Tekstovi kompozicija kao i njihovo izvođenje moraju biti na slovačkom jeziku
  • Kompozicije koje se takmiče ne mogu biti izdate niti javno izvođene pre dana Festivala Zlatni ključ 16.10.2011
  • Trajanje kompozicije ne bi trebalo da prelazi 4 min.
  • Na festivalu mogu učestvovati i autori i interpretatori iz okolnih država (Rumunija, Mađarska, Hrvatska) ali van konkurencije
  • Autori kompozicija treba da dostave notni materijal sa tekstom do 15. juna 2011 po mogućnosti i predlog aranžama (može i u audio formatu) na adresu: Udruženje za zaštitu kulture, tradicije i umetnosti Selenča Maršala Tita 124, 21 425 Selenča
  • Prijava na festival treba da sadrži podatke o autoru kompozicije (ime, prezime, kontakt adresu i broj telefona), ime i prezime autora teksta kao i predlog imena osoba koja će aranžirati odnosno izvoditi kompoziciju.
Detaljne informacije o Festivalu Zlatni ključ dobićete na brojevima telefona 021 54 55 70 a 021 54 55 71.

Komentárov  

+1 #1 RE: Festival Zlatý kľúč 2011 - súbehGuest 2011-04-21 02:50
TO MILINKA>>>>
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články