Uskrs u Kulpinu / Veľká noc v Kulpíne 2011

Uskrs u Kulpinu / Veľká noc v Kulpíne 2011
 
V nedeľu 24. 04. 2011 v rámci podujatia Veľká noc v Kulpíne Spolok kulpínskych žien nainštaluje výstavu Krása záster starých materí.
 
U nedelju 24. 04. 2011 u okviru manifestacije Uskrs u Kulpinu Udruženje žena Kulpina će otvoriti izložbu Lepota kecelja naših baka.
 
foto
 
V nedeľu o 17:00 v Poľnohospodárskom múzeu v Kulpíne pri príležitosti Veľkej noci, ktorá v tomto roku pripadá v rovnaký deň aj podľa juliánskeho a aj gregoriánskeho kalendára, Združenie vinohradníkov a vinárov z Kulpína organizuje medzinárodné podujatie Veľká noc v Kulpíne, čiže hodnotenie a degustáciu vín a domácej slovenskej klobásy. Vína oceňuje medzinárodná odborná porota a tak ako v minulých rokoch, aj na tohtoročné, v poradí piate podujatie, organizátori očakávajú príchod vinárov zo Slovenska, Česka, Maďarska a Chorvátska. S domácou hrubou klobásou sa predstavia výrobcovia z vojvodinských slovenských osád. Po slávnostnom udeľovaní cien a uznaní, v pivničných priestoroch Dundjerskovho kaštieľu bude verejná degustácia vín a klobás.
 
U nedelju u 17:00 u Poljoprivrednom muzeju u Kulpinu povodom Uskrsa, koji se ove godine zajedno slavi i po julijanskom i gregorijanskom kalendaru, Udruženje vinogradara i vinara iz Kulpina organizuje medjunarodnu manifestaciju "Uskrs u Kulpinu", odnosno ocenjivanje i degustaciju vina i domaćeg slovačkog kulena. Vina ocenjuje medjunarodni žiri a kao i prethodnih godina i na ovu petu manifestaciju organizatori očekuju dolazak vinara iz Slovačke, Češke, Mađarske i Hrvatske. Domaći kulen će predstaviti proizvođači iz vojvodjanskih slovačkih sela. Posle svečane dodele priznanja i diploma u podrumskim prostorima dvorca Dunđerskih održaće se zvanična degustacija vina i kulena.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články