TRI ROKY www.kulpin.net Česť práci a oddychu pokoj

TRI ROKY www.kulpin.net
Česť práci a oddychu pokoj!
 
Internetový portál www.kulpin.net je neoficiálna a nezávislá webová stránka spustená 1. mája 2008 z vlastnej iniciatívy, prácou a prostriedkami majiteľov stránky. Po troch rokoch evidujeme návštevníkov z 37 krajín, najviac návštev je zo Srbska vyše 2000 mesačne a zo Slovenska vyše 1500. Potom už nasledujú Kanada, Nemecko, Austrália, Česko, USA, Anglicko, Rumunsko... Zotrvávame vďaka všetkým Vám, čo stránku navštevujete a sme hlboko vďační i početným autorom článkov a fotografií, za ochotu zdarma prispieť na portál, či už vlastným textom, fotografiou alebo jednoducho dobrou radou.
 
foto
 
Všetky doterajšie články sú zoradené podľa dátumu zverejnenia a môžete si ich prečítať v priečinku ARCHÍV - úplne v hornom pravom rohu na titulnej strane.
 
Píšte nám. V priečinku KONTAKTY nájdete naše adresy. Obsah tak zaslaného e-mailu nebude viditeľný na web stránke. Ak však chcete, aby Váš text mohli prečítať aj návštevníci stránky, môžete pod všetky články písať KOMENTÁRE. Aj pod tento: pochváliť, poradiť alebo aj kritizovať našu prácu. Taktiež môžete prispievať aj na FORUM, avšak tu sa najprv musíte registrovať, čo sa pomerne ľahko urobí kliknutím z pravej strany pod PRIHLÁSENIE na slovko Registrácia. Všetkým prispievateľom a návštevníkom srdečná vďaka.
 
Katarína a Martin Pucovskovci
 
Výňatky z niektorých e-mailov
 
Milá pani Katka a Martin,
gratulujem k výročiu vašej webovej stránky. Vyslovujem uznanie a obdiv vašej každodennej práci. Prostredníctvom vás môžem takmer denne sledovať život v Kulpíne, čo ma nesmierne potešuje. Všetkých vás srdečne pozdravujem a želám veľa síl, trpezlivosti a stále viac návštevníkov na vašej webovej stránke.
Ľudmila Turčányiová zo Slovenska
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Ďakujem za mnohých Slovákov "doma" a vo svete a držím palce ambicióznej slovenskej stránke, ktorá vie oceňovať významné hodnoty.
Viliam Jablonický (redaktor, publicista, kritik, historik kultúry a umenia, vydavateľ - redakčná poznámka)
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Veľká vďaka a veľká poklona Vašej zaslúženej činnosti - tak bohatú webovú stránku má máloktorá obec.
Juraj Snopek, Bratislava (autor historických publikácií a textov a amatérsky genealóg - redakčná poznámka)
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Dobrý deň, pani Pucovská, ďakujeme Vám za záujem o naše vysielanie a budeme radi ak nás budete aj naďalej propagovať a posielať nám informácie o aktivitách Slovákov z Vášho regiónu. A tešíme sa aj na návštevu našej redakcie.....S pozdravom Inge Slaninková Radio Slovak International
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Dobrý deň, pani Pucovská, dovoľujem si Vás znova touto cestou kontaktovať a poprosiť o spoluprácu. V septembri t.r. sa bude v SR konať referendum o 6 otázkach. V prílohe posielam oznámenie slovenského veľvyslanectva a prosím Vás o jeho zverejnenie na Vašej webstránke.
Vopred veľmi pekne ďakujem.
Želám príjemný deň,
Katarína Stehlíková (konzulka SR v Belehrade – redakčná poznámka)
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Pani Pucovská, dovoľte aby som Vás informoval, že počas decembra sa v Srbsku uskutoční prezentácia slovenskej kinematografie počas Dní slovenského filmu. Podujatie je organizované Filmovým centrom Srbska v Belehrade v spolupráci so Slovenským filmovým inštitútom z Bratislavy a s Veľvyslanectvom Slovenskej republiky v Srbskej republike.
S pozdravom Pavol Krutošík,( 2. tajomník veľvyslanca SR v Belehrade- redakčná poznámka)
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Dobrý den paní Kataríno, jmenuji se Jiří Kalivoda a na Slovensku zastupuji inzertní časopis AgriTrader. Tento časopis je zaměřený na podporu obchudu zemědělské, stevební, lesní a komunální techniky. Majitelem časopisu je Johan Reuver a zastoupení pro Českou a Slovenskou republiku máme v Pardubicích. Co je podstatné,je že časopis je vydávaný v češtině a slovenštině a možná by byl přínosem pro tamní menšinu.Konkrétně pro ty co pracují, případně obchodují s danou technikou.
Přeji všechno dobréa budu se těšit na Vaši reakci. Jiří
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Milá Katka,
veľmi nás potešil príspevok o našom klube na Vašej stránke. Ako som písala, už vedia o Vás ďalší Prievidžania. Ďakujeme a želáme Vašej stránke veľa nových čitateľov.
Pozdravujú Sabovci z Prievidze
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Milá Katka, prosím Ťa, ak bude vydaná knižka o Kulpíne, daj mi vedieť. Pani Benková píše veľa, ale len o Petrovci. Vopred ďakujem a prajem veľa dobrého.
Natália Maliariková rod Harmincová
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
hello, i am looking for author Vlastislav Cesnak. I believe he is the author of the book about Zuzana Chalupova too.could you plese give me his contact detail. thank you in advance, sincerely yours, Tina Petvi
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Drahá Katarína, súrne potrebujem báseň Sedliak od Paľa Bohuša. Skrúšene prosím, aby mi ju niekto napísal a zaslal na Email. Vopred ďakujem!
Slavuška Jančová – Bečej
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Milá Katarína,
srdečne ďakujem za uvedenú reklamu. Držím vám palce aby ste i naďalej pokračovali tak dobre riadiť Váš i náš - Kulpin.net...!!
S úctou Miroslav Benka, (herec, režisér, dizajnér –redakčná poznámka)
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Milá pani Pacovská, na podnet brata seniora Juraja Šefčíka Vám posielam správu o výstave pani Evy Husárikovej v Bratislave, ako aj niekoľko fotografií na výber.
S pozdravom Edita Škodová, tajomníčka pre mediálnu komunikáciu Generálneho biskupského úradu ECAV na Slovensku
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
V mene Asociácie pre vzdelávanie a regionálny rozvoj, chcel by som sa Vám poďakovať za vloženie našej tlačovej správy na vašu webovú stránku.
Martin Markuš - koordinátor projektu "Európa pre mňa - Európa pre vás"
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Title: bravo, katarína ! tak by sa malo písať, teda aj o problémoch, otvorene ...
martin širka
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Title: Hodina Zeme aj u priateľov
Milí Kulpínčania, veľmi nás teší, že ste sa pridali k Hodine Zeme. Je príjemne vedieť, že máme v Srbsku skvelých rodákov.
Pavol Rapavý (RNDr. Pavol Rapavý riaditeľ Hvezdárne v Rimavskej Sobote – redakčná poznámka)
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Vážená pani Pucovská !
Pekné veľkonočné sviatky Vám želám a ako darček k nim prikladám článok, ktorý by mohol zaujímať čitateľov vášho portálu.
Ján Jančovic (publicista, autor kníh Z kolísky na Dolnú zem, Navrátilci...- redakčná poznámka)
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Zdravím Vás. Pozrel som si vašu stránku. Kulpín mi hneď od prvej návštevy prirástol k srdcu. Dúfam, že sa tam tento rok dostanem. Spolu s mojimi priateľmi, slovenskými spisovateľmi pripravujeme s Kovačicou kalendár, kde spojíme naše príbehy s maľbami miestnych umelcov. Ak by ste mali konkrétnu tému, pripadne podujatie, kde by som vám vedel pomôcť, rád to urobím. Minulý rok bola delegácia SC PEN /www.scpen.sk/, združenie spisovateľov, kde som aj ja, na návšteve v Kovačici. Možno by sme mohli podobnú návštevu spojenú s čítaním prózy zorganizovať v Kulpíne alebo Petrovci. Rád by som i prispieval na vašu stránku. Prípadne nadviazal s vami kontakt na možnú budúcu spoluprácu. Moja web stránka je www.belak.eu.sk, kde sa o mne dozviete viac.
Zdravím Kulpínčanov
Lubo Belák z Bratislavy
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Pozdravujeme z Londyna a zasielame link. Všetko dobré
 
Slovak Centre London,
17 Bowater Road London, SE18 5TF, UK
Web: www.slovakcentre.co.uk
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
V mene Spolku žien Slovenka z Hložian, ďakujem na zverejnení príspevku z prezentácie nášho druhého receptára tradičných jedál z Hložian a z iných slovenských prostredí. Členky Slovenky aj naďalej budú zbierať zrniečka z našich polí aby chlebíky a koláče tešili aj budúce generácie. Viera Miškovicová
 
––––––––––––––––––––––––––––-
 
Toto je otázka zaslaná pomocou e-mailu cez http://www.kulpin.net z: slovenská redakcia TV Pančevo.
Dobrý deň, dosť často sledujeme váš sajt, páči sa nám, musíme vás pochváliť... a máme aj mi taký reklamný spot pre FFTT ak chcete môžete ho aj na váš sajt zakvačiť... Pozdrav z Vojlovice
http://www.youtube.com/watch?v=RlOJ28ZY374

Komentárov  

+1 #10 gratuláciaJuraj Šefčík, Senica 2011-05-08 12:43
Žeby to boli len tri roky ?! Mne sa zdá, že ten prameň informácií doteká k zainteresovaným strašne dávno. No či tak, či onak, Katka a Martinko, patrí Vám hlboká poklona, osobitne keď si uvedomujem, že sa "robota na móbu" dnes nenosí a Vy v nej nezištne pokračujete k potešeniu mnohých šírom sveta o to viacej, že informovanie dávno prerástlo kulpínsky chotár. Už som čakal aj zakázané fotografie z likvidácie Bin Ladina (vtip). Za všetkých, ktorí sa sýtia z Vášho prameňa informácií úprimná vďaka a blahoprianie. Za kruh priateľov zo Senice.
Nahlásiť administrátorovi
+1 #9 Pozdrav k vyrociuSabovci z Prievidze 2011-05-05 02:50
Úspešne je už za Vami 1. výročie, tzv. bavlnené, ale aj 2. papierové a dospeli ste k výročiu koženému, ktoré by malo byť pevné ako podrážky na topánkach (cipeliach) a preto Vám želáme aby ste úspešne zavŕšili aj 4. výročie - kvetinové a potom ďalšie, a ďalšie, a ďalšie...
Želajú Sabovci z Prievidze
Nahlásiť administrátorovi
+2 #8 Krivak Jan 2011-05-03 06:18
Želam Vám ešte veľa rokov úspešnej praci.
Nahlásiť administrátorovi
0 #7 VĎAKAnovinarka 2011-05-02 16:35
:kiss: Ďakujeme všetkým za blahoželania a ešte raz: vďaka aj všetkým Vám, čo stránku navštevujete
Nahlásiť administrátorovi
+1 #6 pozdrav zo SlovenskaĽudmila Turčányiová 2011-05-02 00:45
Milá pani Katka Pucovská,
ani sa mi veriť nechce, že už sú to tri roky, čo takmer každé ráno otváram vašu kulpínsku stránku. Gratulujem k výročiu, prajem veľa tvorivých síl, chuť do práce, veľa čitateľov aj prispievateľov. Dúfam, že sa aj mne tento rok podarý opäť niečím prispieť, naša spolupráca s Kulpínom oslavuje tento rok svoju päťročnicu! Tak dúfam, že sa spolu v Kulpíne stretneme. Teším sa a ešte raz gratulujem.
S pozdravom Ľudmila Turčányiová z Riečky
Nahlásiť administrátorovi
+2 #5 gratulaciaandrej 2011-05-01 10:06
Blahožrlam k jubileu a želam ešte veľa rokov úspešnej praci.
Nahlásiť administrátorovi
+1 #4 GRATULÁCIA K VÝROĆIUZeljko Capelja 2011-05-01 07:21
Pozdrav z jubilujucih Dobanoviec !!!
Nahlásiť administrátorovi
+1 #3 Gratulácia do budúcna...Viera Benková 2011-05-01 06:08
GRATULÁCIA K VÝROĆIU
Viacej smelosti dávať o nás na sajte korenistej ostrosti!
Viacej kurážnosti komentovať naše nekurážne slabosti,
dlhý vek a dlhé sajtovské trvanie!
Nech Vám odo mňa bude toto poetické
prianie...
Viera Benková
Nahlásiť administrátorovi
+1 #2 Pekne, pekne...Brehovcan 2011-05-01 03:57
A kde je torta?!
Nahlásiť administrátorovi
+2 #1 ??? 2011-04-30 19:14
:woohoo:
bravo :-)
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články