Hlavné ceny Krčme na hlavnej hradskej

Hlavné ceny Krčme na hlavnej hradskej
 
Na včera ukončenej 49. prehliadke ochotníckych divadiel Vojvodiny v Starej Pazove, domáci herecký súbor s predstavením Krčma na hlavnej hradskej v réžii Miroslava Benku zožal najväčšie úspechy: najlepšie predstavenie, najlepší režisér, najlepšie kostýmy, najlepší scénický pohyb, dvaja herci medzi najlepšími a najlepší epizódny herecký výkon.
 
foto
 
www.czkstarapazova.com
 
Jediný slovenský súbor na tohtoročnej pokrajinskej prehliadke Slovenské divadlo VHV zo Starej Pazovy, ktoré v koprodukcii so Strediskom pre kultúru predviedlo inscenáciu Antona Pavloviča Čechova – Krčma na hlavnej hradskej, v réžii Miroslava Benku porota v zložení režisér Saša Latinović, herečka Vesna Ždrnja, a dramaturg Miloš Jakovljević najvyššie ohodnotila a ako prvé ho zaradila medzi tri najlepšie predstavenia, ktoré budú Vojvodinu predstavovať na republikovej súťaži v Kule.
 
Predstavenie Krčma na hlavnej hradskej získalo:
Diplom za epizódnu úlohu dostal Pokorácky Ivor
Z piatich rovnoprávnych diplomov za najlepší herecký výkon dva sa dostali pazovským hercom: Alexandrovi Bakovi a Jánovi Šarkezimu
Diplom za scénický pohyb získalo predstavenia: Krčma na hlavnej hradskej
Diplom za najlepšie kostýmy si zaslúžila Jelena Zlatković - Veličković
Diplom za najlepšiu réžiu udelili Miroslavovi Benkovi
Diplom za najlepšie predstavenie dostalo predstavenie Krčma na hlavnej hradskej

Komentárov  

+1 #4 PAZOVSKÝM DIVADELNÍKOM STRIEBROnovinarka 2011-09-21 15:01
PAZOVSKÝM DIVADELNÍKOM STRIEBRO :-) :-) :-)
KULA - Izvor: RTV- Najbolja predstava 53. festivala amaterskih pozorišta Srbije je komad "Zla žena" u izvodjenju Kulturnog centra iz Kule.
Srebrnom plaketom nagradjena je predstava "Krčma na glavnom drumu" slovačkog amaterskog pozorišta "Vladimir Hurban Vladimirov", dok je treće mesto zauzeo komad "Hamlet u selu Mrduša Donja" u izvedbi Centra za kulturu iz Stare Pazove.
U konkurenciji osam glumačkih ansambala, nagrada za najbolju mušku ulogu ravnopravno je podeljena Kamenku Bertiću iz Kule za ulogu Srete Čizmara u "Zloj Ženi" i Aleksandru Baku za ulogu Semjona Barcova u predstavi "Krčma na glavnom putu".
Najbolja glumica 53. festivala amaterskih pozorišta Srbije je Ksenija Vukorep, koja je sjajno odigrala sultanu u "Zloj ženi".
Nahlásiť administrátorovi
+2 #3 BRAVO PAZOVČANIAnovinarka 2011-06-06 09:07
Tretia pokrajinská prehliadka v znamení Pazovčanov

:-)

Predstavenie Krčma na hlavnej hradskej SD VHV zo St.Pazovy zožalo dalšie úspechy. Na 20.vojvodinskom festivale malých scén a monodrám v Kruščići , ktorý prebiehal v piatok a sobotu v Kruščići, SD VHV scena v Starej Pazove vystúpilo v sobotu. Festival sa v sobotu aj zakončil a staropazovské predstavenie je vyhlásené za najlepšie. Staropazovčanom sa dostali aj uznania za kolektívnu hru, scénický pohyb, za scénogrfiu a scénický hovor. Za najlepšiu réžiu odmena sa dostala Miroslavovi Benkovi a z troch odmien za najlepšie herecké výkony dve sa dostali hercom z tohto súboru – Jankovi Śarkézimu a Alexandrovi Bakovi, ktorý sa stal aj hercom večera podľa ocenenia poroty obecenstva. Jroslav Litavský je za stvárnenie epizodnej úlohy. Inak v sobotu vystúpilo aj divadlo VHV z Kovačice s predstavením 5 chlapcov. Si v réžii Danky Hriešikovej a za herecké výkony sú pochválené Danka Svetlíková a Denisa Gáliková. Druhé miesto obsadili ochotníci z Báčskej Palanky s predstavením Dnevnik jednog gledaoca v réžii Milana Bursaća, ktérému sa dostal aj diplom za najlepší hereký výkon a na treťom ochotníci z Pećiniec s inscenáciou Klasni neprijatelj.





A.Simonovićová.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články