Protest poľnohospodárov

Protest poľnohospodárov
 
Zablokovaná cesta vôkol budovy pokrajinskej vlády v Novom Sade, kde poľnohospodári s traktormi strávili minulú noc. Kolóna v Pánčeve niekoľko kilometrová - zo tisíc traktorov úplne znemožňuje premávku. Podľa informácií RTV zablokovaná i magistrálna cesta Zrenjanin – Belehrad pri meste Čenta. Na regionálnej ceste Odžaci – Nový Sad kolóna vozidiel dlhá niekoľko kilometrov. Polícia zastavuje traktory a na dvoch poľnohospodárov i fyzicky zaútočila.
 
foto
 
Blokáda pred vojvodinskou vládou v Novom Sade (Foto Slovák vojvodinský)
 
Predstavitelia vojvodinských poľnohospodárov sa dnes stretli s pokrajinským premiérom Bojanom Pajtićom, avšak podľa slov predsedu Správneho výboru Asociácie poľnohospodárov Miroslava Kiša, nie sú spokojní s výsledkami rozhovorov a v proteste preto pokračujú ešte radikálnejšími opatreniami.
 
V Starej Pazove poľnohospodári usporiadali protestnú jazdu traktormi ešte v nedeľu. Včera sa do celovojvodinského protestu poľnohospodárov pripojili aj Kovačičania a 177 traktorov z tejto obce zablokovalo cestu do Belehradu. Južne od Báčskej Palanky tiež blokády. Traktory aj na cestách do Belehradu a Nového Sadu. Zablokovaný i Varadínsky most. Ťažká mechanizácia i na cestách do Báču. Do Temerínu sťažená premávka. Aj na severe Vojvodiny traktory na cestách. Blokované cesty zo Somboru a Subotice do Nového Sadu, z Kikindy do Vršcu ako aj viaceré cesty v Srieme.
 
foto
 
Kysáčania a Pivničania spolu pred Banovinou, žiadajú to čo im Vláda sľúbila a dodnes nesplnila (Foto Slovák vojvodinský)
 
V Belehrade včera večer poľnohospodári nedosiahli dohodu s rezortným ministrom, takže v proteste pokračujú. Od štátu a ministra poľnohospodárstva Dušana Petrovića žiadajú splnenie sľubov a subvencie rovnaké ako vlani.

Komentárov  

+2 #4 ??? 2011-06-02 17:49
aj ja chcem subevnciu!
Nahlásiť administrátorovi
+3 #3 ako pojdem do robote? 2011-06-01 09:59
pravda je že seliakov štát klame, klamú aj nás ostatnych, ale nemiseli baš blokuvat mosty aby sa ani úraťami nedalo ist do robote
Nahlásiť administrátorovi
+2 #2 zapalit 2011-06-01 09:00
edinvo co oni dosiahli s tym je ze zhorsili velmej zivot ludom kery sa pokusali dostat do robote aj nist viac... dakujeme drahy nam spoluobcania ze ste nam zhorsili zivot aj ked vam bov ciel tym v belehrade...
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 novinarka 2011-06-01 07:41
:!: Necestovať Z Auto-moto zväzu Vojvodiny vodičom radia necestovať bez nevyhnutnej potreby. Úplne je blokovaná nová dialnica Nový Sad-Belehrad. Zatvorená je aj cesta Báč-Báčska Palanka- Bogojevo v smere hranice. Traktory sú aj na moste v Báčskom Petrovci v smere do Nového Sadu. Blokády sú aj v Silbaši a Hložanoch. Barikády na cestách Odžaci- Sombor ako aj na regionálnej ceste Laliť - Odžaci- Deronje.
Poľnohospodári plánujú blokovať aj hraničný prechod Horgoš. Z Petrovca do Nového Sadu autobusy pomerne pravidelne premávajú, avšak cez most cestujúci prechádzajú pešo a za mostom nasadajú do druhého autobusu.
Podľa slov organizátorov protestu, blokády nebudú stiahnuté z ciest a mostov ani v nočných hodinách
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články