Veľké upratovanie Srbska

Veľké upratovanie Srbska
 
Pri príležitosti 5. júna – Svetového dňa životného prostredia, zajtra 4. júna v celom Srbsku bude prebiehať akcia Veľké upratovanie Srbska. Minister životného prostredia Srbska Oliver Dulić vyzval všetkých občanov zapojiť sa do akcie. V našej krajine je skutočne veľmi veľa toho čo treba upratať. Bolo by tiež žiaduce, aby sme sa už raz naučili pravidelne upratovať za sebou a aby sme nerozhadzovali a nerobili smetiská a odpadové skládky všade vôkol seba.
 
foto
 
V Juhobáčskom obvode prví v Srbsku vypracovali lokálne plány riadenia odpadom. Podporili ich v tom pokrajinské a republikové rezortné ministerstvá
 

V Juhobáčskom obvode všetky obce (Báč, Báčska Palanka, Báčsky Petrovec, Beočin, Bečej, Vrbas, Žabalj, Srbobran, Sriemske Karlovce, Temerin a Titel) majú vypracované lokálne plány riadenia odpadom. S odpadom treba rozumne nakladať a na to treba správna stratégia. Práve s takým úmyslom všetky obce v tomto regióne sa zaviazali spoločne konať. Na nedávnom stretnutí v Novom Sade, kde boli všetci predsedovia obcí Juhobáčskeho obvodu, okrem iného rokovali aj o spoločnej regionálnej odpadovej skládke podľa vzoru z Nemecka.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články