Kysáč - Centrum v predmestí a predmestie v centre

Kysáč - Centrum v predmestí a predmestie v centre
 
Vo víkendových dňoch v Kysáči prebiehali kultúrne aktivity v rámci projektu „Centrum v predmestí a predmestie v centre“. Organizátorom podujatia bolo mesto Nový Sad a projektom sa malo prispieť ku kultúrnej decentralizácii a širšej verejnosti prezentovať kultúru z menších častí mesta čiže miestnych spoločenstiev. Kultúra je tu totiž najmenej sprístupnená a to zvlášť obyvateľom stredného a pokročilého veku.
 
foto
 
V Galérii Slovenského ľudového domu usporiadali výstavu ochotníckych umelcov z Kysáča. Michal Ďurovka predstavuje umeleckú prácu Pavla Chrťana (Foto Anna Bičiarová)
 
Do projektu sa zapojili občania všetkých vekových kategórií, s rozdielnymi záujmami, ktorí predstavili časť kultúrneho dedičstva, tradícií, obyčajov a vlastných zručností. Na podujatí sa predstavili aj deti predškolskej ustanovizne ‘‘Radosno detinjstvo’’ – Lienka, žiaci ZŠ Ľudovíta Štúra, Združenie kysáčskych žien, Klub poľnohospodárov, športovci...
 
foto
 
Pavel Chrťan sa prejavuje ako umelec vo viacerých oblastiach, okrem iného v dekorovaní v kulinárstve (dekorácia - ikebana na stole je zo zeleniny) a v úžitkovom umení (Foto Anna Bičiarová)
 
Autormi včerajšieho gala koncertu, ktorým podujatie vyvrcholilo a v ktorom sa predstavili domáci speváci, herci, recitátori...ale aj hostia z Nového Sadu a Kaću boli Anna Vozárová, Anna Hrťanová – Leskovac, Jasmina Gradincová a Ismet Atić.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články