LETNÉ SUPER: www.letnasupertrieda.sk

LETNÉ SUPER: www.letnasupertrieda.sk
 
Počas dvojtýždňového pobytu v Bratislave, v druhej polovici júla, 20 detí zo Srbska, Maďarska, a Ukrajiny a 6 detí zo Slovenska absolvovalo premiérovú Letnú Supertriedu - Európsky modelový projekt. Deti vo veku od 8 do 18 rokov si tento program nevedeli vynachváliť. Išlo o projekt celoeurópskeho významu, ktorého cieľom je naučiť deti kreatívne myslieť a učiť sa komunikovať. Viac na a www.letnasupertrieda.sk a http://www.uszz.sk/index.php?ID=1681&l=sk
 
foto
 
Letná Supertrieda sa skončila vo štvrtok, 28. júla okolo obeda, kedy odišli poslední účastníci. Hoci počasie neprialo, absolvovali všetky body programu, všetky workshopy prebehli a výsledky boli dobré. Z pohľadu účastníkov sa program Letnej Supertriedy naplnil “vrchovate” a lektori vyjadrili spokojnosť s výsledkami práce detí. Nikto sa nezranil ani na tele ani na duši. Ba naopak: domov odišli bohatší o jedinečné skúsenosti, ktoré sa natrvalo vryli do spomienok.
 
foto
 
www.letnasupertrieda.sk Z Denníka: 27. júl 2011. Dnes sme vstávali o 4:30. O 6:00 začínalo Teleráno v Televízii Markíza. Náš mediány krst. Ako sa nám darilo môžete si pozrieť na archív Markízy, kde je celé dnešné Teleráno ale aj na www.letnasupertrieda.sk
 
foto
 
V práci letnej supertriedy účinkovali i krajanskí učitelia: Mária Kotvášová - Jonášová, Mišo Žjak, Anna Nedićová, Miroslava Kovacsová a Maryna Dudáš.
 
foto
 
Na webe supetriedy deti písali denníky a na záver napísali: Ďakujeme v mene svojom a myslím že budete súhlasiť ak poďakujeme aj za vás Ministerstvu školstva, vedy výskumu a športu SR za to, že tento program zaradilo do programu letných táborov pre krajanské deti, ktoré organizuje a podporuje. Ak bude možnosť a záujem, skúsime budúci rok zorganizovať turnusy dva a zobrať všetkých, ktorí budú mať záujem.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články