Kovačičania v Guči

Kovačičania v Guči
 
Vlajku 51. Dragačevského snemu trubačov v Guči v pondelok 08.08.2011 slávnostne vztýčil veľvyslanec Ruskej Federácie v Belehrade Aleksandar Konuzin. Ihneď v prvý deň sa na tomto svetoznámom turisticko-hudobnom podujatí predstavila i Turistická organizácia kovačickej obce. Okrem výstavy obrazov kovačických insitných maliarov usporiadali kultúrno – umelecký program na ktorom vystúpili spolky z Kovačice a Debeljače.
 
foto
 
V Guči znela i slovenská pieseň za hudobného sprievodu orchestra Rosička FOTO http://www.kovacica.org/
 
Vlani sa kovačická obec taktiež prezentovala v Guči a v rámci oficiálneho programu, v ktorom vystúpilo vyše 2.000 účastníkov, si zatancovali aj tanečníci KUS Michala Babinku z Padiny. Od vlani centrálne miesto v Múzeu trúb v Guči zaberá obraz, ktorý k jubilejnému 50. festivalovému ročníku namaľovalo 8 kovačických maliarov.
 
foto
 
Tento, ale aj ďalšie obrazy kovačických insitných maliarov si návštevníci Dragačevského snemu budú môcť obzrieť do nedele
 
Dragačevský snem potrvá do nedele 14. augusta a v rámci početných programov vystúpi 1.200 trubačov. Za 7 dní organizátor očakáva asi pol milióna návštevníkov z krajiny ale i z Anglicka, Belgicka, Slovinska, Chorvátska ba i z Konga.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články