Ako k dobrému životu?

Ako k dobrému životu?
 
Už niekoľko mesiacov vo Vojvodine prebiehajú verejné tribúny na tému Ako k dobrému životu mimo Belehradu? Seriál prednášok už animoval obyvateľov Báčskej Palanky, Šídu, Pančeva, Kovačice, Senty, Iriga, Bečeja, Sombora, Kikindy, Nového Bečeja, Srbobranu, Odžaku...zaktivizovať sa a zmeniť svoj pohľad na perspektívu a možnosti rozvoja malých obcí. Tvrdia to zo Siete lídrov lokálneho udržateľného rozvoju LeaderNet. Na utorok 16. augusta o 19:00 sa tribúna usporiada aj v Báčskom Petrovci.
 
Prednášatelia budú odpovedať na otázky čo všetko je v Báčskopetrovskej obci „mŕtvym kapitálom“, kto využíva náš „prírodný kapitál“, kedy nám bude lepšie, kto prináša zmeny do našich životov, čo možno ihneď urobiť...ako aj na ďalšie otázky, na ktoré dávno čakáme odpovede.
 
Na tribúne budú hovoriť aktivisti Siete lídrov lokálneho udržateľného rozvoju LeaderNet dr Jordan Aleksić, profesor sociológie, Rudi Meršak, predstaviteľ LEX /Ligy expertov/ z Ľubľany, mr Zoran Subotički, kulturológ, Goran Sadžakov, analytik životného prostredia a Radomir Jelić, projektový manažér.
 
LeaderNet je sieť lídrov lokálneho udržateľného rozvoju, ktorých zhromažďuje na jednom mieste, aby následne synergickým pôsobením pomáhali svojej krajine a spoluobčanom. Oni podnecujú uplatňovať praktické politiky založené na princípoch jednej novej životnej filozofie pre XXI storočie – ekozofije. Píše to na stránke http://www.leadernet.org.rs/
 
Tribúna bude prebiehať v Podnikateľsko-inovačnom stredisku /Maršala Tita 20/ v Báčskom Petrovci.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články