8. Budárske dni

V Slankamenských Vinohradoch v nedeľu 21. augusta usporiadajú
 
8. Budárske dni
 
Toto už tradičné podujatie má turistický ráz a predstavuje svojrázne vďakyvzdanie za dary Zeme a oslavu nápoja bohov a básnikov – vína. V rámci podujatia je naplánovaná súťaž vo varení rybacej polievky a súťaž o najchutnejšie víno. V tomto roku sa odmení i najkrajšia budárska palička – budárka. Budárske dni otvoria slávnostnými bohoslužbami o 14:00 a kultúrno-umelecký program sa začne o 16:00 hodine. Ani v tomto roku nevystane etno výstava, tanec budárov a ohňostroj.
 
foto
 
Folklórny súbor Klasy zo Starej Pazovy počas vlaňajšieho vystúpenia
 

foto

Komentárov  

0 #1 PUDARSKI DANIŽeljko 2011-08-23 17:35
PUDARSKI DANI U SLANKAMENAČKIM VINOGRADIMA
Bogatstvo različitosti u kulturno umetničkom programu ali i u drugim sadržajima doneli su i ove godine 8.Pudarski dani u Slankamenačkim Vinogradima koji su održani juče.
I ove godine svojim prisustvom svečanost u Slankamenačkim Vinogradima uveličali su brojni gosti među kojima su bili njegova excelencija: Jan Varšo, ambasador Slovačke Republike u Beogradu sa svojim saradnicima, Martin Zloh, podpredsednik Skupštine APV, Ana Tomanova Makanova, podpredsednica Vlade Vojvodine i Katarina Melegova Melihova, predsednica Matice Slovačke. U takmičarskom delu najbolji su bili Paja Jesenski u kuvanju riblje čorbe, Miša Mrva u pravljenju pudarskog štapa, dok je za najbolje vino pehar dobio Steva Domonji, za osvojeno prvo mesto u malom fudbalu ekipa iz Novih Karlovaca, a za dugogodišnji rad u lovačkom društvu Janko Menđan.
rtv st pazova
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články