Šachový turnaj ZORNIČKA OPEN 2011

Šachový turnaj ZORNIČKA OPEN 2011
 
Šachový turnaj nášho detského časopisu Zornička sa uskutoční piatykrát, a v tomto roku 15. októbra 2011 na ZŠ Jána Ámosa Komenského v Kulpíne. Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách: v kategórii nižších a kategórii vyšších ročníkov. Každá škola môže prihlásiť 4 žiakov-šachistov pre nižšie triedy a štyroch pre vyššie triedy alebo súhrnne ôsmich – bez ohľadu na ročník. Domáca škola má právo na bonus + štyroch šachistov.
 
foto
 
Doterajšie ročníky šachového turnaja Zornička open prebiehali v Selenči 2007, v Báčskom Petrovci 2008 v Kovačici 2009 a v Starej Pazove 2010. Tí najúspešnejší si okrem spomienok odnesú aj odmeny, ktoré sú vzácne: prvá odmena bude unikátna šachová Kráľovná, dar majstra umelca Martina Klátika z Nového Sadu, knihy o šachu, šachová torta... I tohto roku každý účastník dostane tričko Zorničky. Nahrané bude i cedečko s kompletným priebehom turnaja, ktoré dostane každá škola-účastník, ktorá si ho potom multiplikuje pre svojich šachistov. To, čo býva najzaujímavejšie, je finálový zápas so živými figúrami, ktorý sa odohrá, ako aj celý turnaj, v telocvični ZŠ J. A. Komenského v Kulpíne.
 
Školy majú svojich najlepších šachistov prihlásiť do 5. októbra 2011 na mailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. alebo poštou: Slovenské vydavateľské centrum, pre Zorničku, XIV. VÚSB 4 – 6, 21470 Báčsky Petrovec.
 
Turnaj začína o 11:00. Finálový zápas so živými figúrami sa odohrá, v závislosti od počtu škôl a účastníkov, okolo 15:00 hodine.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články