SVD má novú riaditeľku

SVD má novú riaditeľku
 
Nová riaditeľka Slovenského vojvodinského divadla (SVD) odo dnes je lekárka všeobecnej praxe Jana Urbančeková - Fejzulahi. Na tejto funkcii vystriedala Mgr. Pavla Čániho. Rozhodnutím poslancov Obce Báčsky Petrovec, ešte vo februári 2011 Pavel Čáni nezískal potrebnú podporu obecného parlamentu a od vtedy najvyššiu funkciu v SVD vykonával ako úradujúci riaditeľ.
 
SVD začalo niekoľko náročných projektov a na tom bude treba vážne robiť - adaptácia a osamostatnenie múzea, úprava okolia najstaršieho domu a pokračovanie adaptácie budovy divadla... to okrem bežnej činnosti v múzeu, galérii a samotnom divadle... Do konca roka treba s minimálnymi finančnými prostriedkami realizovať ešte jednu premiéru, 11. bienále... Novú riaditeľku očakáva teda hodne práce, iste tú robotu bude svedomite robiť, avšak podľa zaužívanej praxe, ľahko sa môže stať, že na funkcii dlho nezostane. Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny zaradila SVD medzi inštitúcie osobitného významu a tým sebe vskutku chce zabezpečiť právo voľby riaditeľov a Správnej rady v tejto inštitúcii. Teda, v podstate bude rozhodovať o všetkom, aj o predstaveniach, aj o prostriedkoch, aj o režiséroch... Keď sa to aj zákonne upraví, zaiste znovu príde k zmenám.
 
V petrovskom parlamente, v poslednom období vládnuca väčšina v čele s DS urobila niekoľko zmien a „dovolila“ aby sa na riaditeľské miesta dostalo niekoľko členov iných strán, teda takých ktorí nie sú v Demokratickej strane. Teraz, pred voľbami snáď začínajú prejavovať svoju „veľkorysosť“. Vedia pritom, že aj tak, tí noví riaditelia či vedúci sa nebudú stačiť ani dobre poohliadnuť po novom pracovisku a vládnuca strana či koalícia nového zloženia parlamentu ich pravdepodobne vystrieda svojimi ľuďmi.
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

+1 #3 nadej 2011-10-08 12:52
bravo. tak aj ja ako dobry drobnochovatel, poznam zvierata a chcem pomost, preco ma nedaju za sefa veterinarskej stanici co aj nemam zakoncenu fakultu tu za zierata? neviem ale tento pripad s divadlom mi dava nadej.
Nahlásiť administrátorovi
+1 #2 Brano 2011-10-06 09:46
To ak P.Cani ma blizsie k divadelnemu umeniu (tym, ze vustudoval nieco co ma v sebe nazov "umenie" -hoci nie divadelne)ako lekar vseobecnej praxe, este neznamena, ze je-bol lepsi ako co bude lekar vseobecnej praxe, tj J.Urbancekova. Hlavne ak tam bude preto, ze ma rad divadlo a vie mu pomoct a nie odmoct
Nahlásiť administrátorovi
-3 #1 Ozvi sa, ak si Čáni!Marcus Prebus I. 2011-09-30 18:19
F. G. Lorka raz povedal:
"Zelené, mám ťa rád, zelené..."
A treba si uvedomiť,
že aj A. P. Čechov bol povolaním lekárom - liečil aj Mŕtve duše...
(že by to bol súdruh Gogoľ?!)
Dobrý Džoni Štulić ešte začiatkom osemdesiatych minulého storočia dobre spieval:
- Pavel, neman je pred vratima...
Ó, Pavel...
Radšej maľuj...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články