Komorný zbor Zvony na zájazde v Českej republike

Komorný zbor Zvony na zájazde v Českej republike
 
Počas uplynulého víkendu sa spev Komorného zboru Zvony a hudba orchestra Zvonivá cymbalovka zo Selenče niesol Juhomoravským krajom v Česku. Od 30. septembra do 2. októbra Selenčania vystupovali s celovečerným koncertom v obci Tvarožná a v mestečku Bučoviciach na zámku.
 
foto
V rámci omše Zvony spievali aj v nedeľu v rímskokatolíckom chráme Božom sv. Mikuláša v Tvarožnej. Zaspievali nielen pre svoje potešenie ale i spoluúčastníkom pri obhliadke prekrásnej Kateřinskej jaskyne patriacej do oblasti Moravského krasu. Obzreli si i nádherné mesto Brno s pamätihodnosťami: Kostol Sv. Jakuba, katedrálu Petra a Pavla kde i príležitostne zaspievali, Námestie slobody, Zelený trh, Národné divadlá Janáčkovo a Mahenovo.
 
foto
 
Na cestách ktoré absolvovali ich sprevádzali členovia Kyjovského komorného orchestra, s ktorým mládež strávila i príjemné sobotné poobedie na známom kopčeku Santon. Hostiteľmi Komorného zboru Zvony a orchestra Zvonivá cymbalovka boli Rímskokatolícka fara s pánom farárom Jozefom Rybeckým a rodiny Pokorná, Nezvalová a Strejčková. Pozdravné slová, ako i slová vďaky za veľmi efektné a ováciami sprevádzané vystúpenia Selenčanov odzneli z úst starostu obce Tvarožná Ing. Petra Buchtu ako i dirigenta Ing. Jána Sáraza. Selenčania srdečne vďačia vedúcim, a zároveň i veľkým priateľom, ktorí mali na starosti celú organizáciu ich pobytu Alene Kalužovej – tajomníčke chrámového zboru sv. Mikuláša v Tvarožnej ako i Ing. Jánovi Sárazovi – dirigentovi spomenutého speváckeho zboru a Kyjovského komorného orchestra.
 
PaedDr. Juraj Súdi

Komentárov  

0 #1 Anicka Dovalova z Nadlaku 2011-11-25 15:45
Blahozelam za Vase vystupenie
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články