Slovenské zahraničie – krajanský web

Slovenské zahraničie – krajanský web
 
V pondelok a utorok (10. a 11. októbra 2011) v Bratislave bude odborný seminár s názvom Slovenské prepojenie / Slovak Connection. Na podujatí sa zúčastnia predstavitelia Slovákov z celého sveta a spoločne budú hľadať najlepšie riešenie na vytvorenia krajanského superportálu prevádzkovaného ÚSŽZ. Portál by mal nadviazať na úspešný projekt zaniknutého časopisu s názvom Slovenské zahraničie, ktorý ÚSŽZ vydával do roku 2010.
 
Na odbornom seminári sa zídu tvorcovia významných internetových portálov a web-stránok, ktoré založili a spravujú Slováci v rozličných častiach sveta. Pozvanie do Bratislavy prijali Andrej Bučko z Austrálie, Igor Kruták z Českej republiky, Imrich Fuhl z Maďarska, Štefan Bujalka z Nemecka, Maroš Karabinoš z Írska, Jozef Starosta z Kanady, Peter Petrík z USA, Milina Sklabinská zo Srbska a ďalší.
 
Na druhú časť týždňa, v dňoch 12. - 15. októbra, predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) Milan Vetrák zvolal zasadanie Zboru poradcov predsedu Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Okrem o dotačnom systéme, tiež budú rokovať o webovej stránke „Slovenské zahraničie“ a podujatí Slovak Connection a ďalších témach.
 
Vo štvrtok, 13. októbra o 18:00 hodine poradcovia sa v Slovenskom rozhlase v Bratislave zúčastnia na prezentácii nového CD Kvetoslavy Benkovej. V hudobnom programe Kytica piesní vojvodinských Slovákov vystúpia viacerí naši hudobníci a speváci.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články