Bylinu hryzie býk, alebo – veda na hravý spôsob

Bylinu hryzie býk, alebo – veda na hravý spôsob
 
Nový web občianskeho združenia KOMAR z Kovačice - kvíz zo slovenského jazyka. Elektronický kvíz www.bylinuhryziebyk.rs je nový, hravý spôsob ako si vyskúšať znalosti zo slovenského jazyka, zvlášť pre tých, ktorí sa chystajú na maturitné skúšky.
 
foto
 
Namiesto toho, aby ste sa prehŕňali v zbierke úloh (ktorú vydalo Ministerstvo školstva Republiky Srbsko, autori úloh v zbierke sú i autormi úloh na webovej stránke) a ktorej rozsiahly obsah už hneď straší, navrhujeme, aby ste si overili poznatky za pomoci vášho každodenného pomocníka - počítaču. Počítač a internet vám v tomto prípade budú tou najlepšou pomôckou a učenie vám bude pripadať ako hra, čo aj v skutku je.
 
ET jazyk, ktorý každodenne používate v internetovej komunikácii, nemusí byť poznačený gramatickými či štylistickými chybami. Aby ste vedeli operovať jazykom a používať ho tým najlepším spôsobom (čo svedčí o vašej kultúre prejavu a necháva pozitívny dojem o vás u spolubesedníkov), musíte ovládať systémom materinského jazyka. Iba v tom prípade budete môcť zdolať aj cudzie jazyky, blízku nám srbčinu ale aj slang. Netreba si myslieť, že slang je nesprávna forma jazyka, je to iba spôsob, akým mladí jazyk modernizujú, ale iba pod podmienkou, že poznajú jeho spisovnú podobu. Práve to vám núka www.bylinuhryziebyk.rs
 
Ešte jedna rada na záver, môžete si túto stránku využiť na internú súťaž, alebo skúšku svojich vedomostí s kamarátmi a v škole so spolužiakmi. Bude to potom opravdivým kvízom. Interaktívne učenie je budúcnosť, ktorú vám núkame. Navštívte našu stránku a všetky vaše hlavy bôle budú preč. www.bylinuhryziebyk.rs je interaktívnou, virtuálnou básničkou, ktorá vám pomôže zdolať nie iba vybrané slová, ale celkový zložitý ale zaujímavý systém vášho materinského jazyka.
 
Za týmto projektom sa Vám prihovára tvorivá skupina KOMAR o ktorej si môžete viac prečítať aj na samotnej stránke. Ide o združenie, ktoré vždy privíta mladých, tvorivých ľudí, ktorí majú čo povedať a ukázať a ktorí vedia ako tým najlepším spôsobom využiť nové umenie a nové médiá. Želáme vám predovšetkým dobrú zábavu pri hraní kvízu www.bylinuhryziebyk.rs . To čo vás prekvapí ako aktívnych užívateľov je vaša nová znalosť jazyka a literatúry materinského jazyka. Želáme vám dobrú zábavu a úspechy na maturitných skúškach.
 
Zdraví vás KOMAR

Komentárov  

-1 #1 RE: Bylinu hryzie býk, alebo – veda na hravý spôsobGuest 2013-05-14 08:54
:confused: toto je uzas :-x
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články