Primátor Nového Sadu v Kysáči

Primátor Nového Sadu v Kysáči
 
Rozbieha sa predvolebná kampaň?
 
Primátor Nového Sadu Igor Pavličić (DS) včera navštívil Kysáč a pri tejto príležitosti viedol rozhovory s občanmi o doterajších investíciách ako aj o plánovaných aktivitách mesta na zlepšení podmienok života v tejto osade. Po obchôdzke rekonštruovanej cesty Kysáč – Irmovo, navštívil tamojší spolok žien a predsedníčke Ľudmile Berédiovej - Stupavskej odovzdal jeden počítač a jednu tlačiarku. Kysáčske ženy sa za túto malú pozornosť odvďačili stonásobne: pre početných hostí ako aj novinárov uvarili vynikajúcu kysáčsku sármu.
 
foto
 
Foto: Spolok kysáčskych žien
 
Primátor Pavličić prisľúbil, že do konca roka budú vykonané práce na odvádzaní povrchových vôd z najohrozenejších častí Kysáča: ulíc Janka Gombára, Benešovej, Štefánikovej a Jánošíkovej.
 
Kysáč roky zápasí s vysokými podzemnými vodami, a to nielen v osade lež i v chotári. Problém býval natoľko vypuklý, že napríklad iba vlani, keď bolo zamokrených takmer tisíc hektárov, kysáčski poľnohospodári utrpeli škodu zo milión EUR. Odhadli to v Združení poľnohospodárov Kysáča.
 
Pred 26 rokmi v Kysáči bola komasácia, v ktorej Kysáčanom bolo odňatých okolo 40 ha na kopanie kanálov. Tie sa však konečne v tejto jari začali kopať a to po neustálych sťažnostiach a úpornom naliehaní jednotlivcov.

Komentárov  

0 #1 Tolerancija 2011-11-02 13:52
Drage gospodje !
Posto poklone najverovatnije nije platio iz svog dzepa, trebalo mu je ponuditi kafu, caj ili vodu.
Ako ste mu pripremili SARMU, onda istu treba i da spremite svim poreskim obveznicima, od cijeg novca su kupljeni pokloni.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články