Vodovod v Kulpíne

Vodovod v Kulpíne
 
„Chcel by som sa opýtať ako to vyzerá s kvalitou vody v Kulpíne a s objaveným arsénom v nej. Pred časom bol vydaný zákaz používania vody a chodila cisterna. Prešiel čas a voľáko sa už o tom ani nepíše, akurát že sa ide robiť nová studňa ...“ Takto písal na fóre tohto portálu pred tromi rokmi návštevník, ktorý sa podpisuje danboy. Po čase, žiaľ, znovu konštatuje, že sa situácia neveľmi zmenila. Upozorňuje aj na problém v obci, Petrovci ale aj na nezáujem médií analytickejšie a kritickejšie hovoriť o tomto akútnom probléme. Pred pár dňami napísal toto:
 
foto
 
„Aha, pred troma rokmi som písal o vodovode v Kulpíne ... Teraz som tu na návšteve a vidím že sa nič nezmenilo. Voda z vodovodu je stále nepitná, eko studňa pokazená, v Petrovci tiež. Je to hanba v 21. storočí takto fungovať. Keď sa pýtam na situáciu, každý mi povie 150 dôvodov prečo sa nedá s tým nič robiť. A ja by som povedal, že jesto 1500 dôvodov zmeniť neschopných ľudí, ktorých pracovná náplň je o vyhováraní sa.
 
Hlavné, že sa robí akvapark, ale aby ľudia mali pitnú vodu v dome, to nie.
 
A prečo ľudia - ovce - platia Progresu účet za dodávanie pitnej vody, keď ju reálne nedostavajú?. Kedy sa konečne niekto ozve a podá trestné oznámenie na Progres, že dodáva už tri roky domácnostiam závadnú vodu a dáva si ju zaplatiť ako pitnú?
 
Toto nikomu nevadí??????????
 
Niekedy bola petrovská obec najpokrokovejšia zo všetkých slovenských obcí v Srbsku. Bohužiaľ musím povedať, že problémy s vodou sú na veľkú Hanbu!
 
P.s. A musím povedať, že ani novinári / médiá nič nerobia, aby sa situácia zlepšila. A pritom sa médiám hovorí „šiesta sila“ ... všetko zlé!“
 
danboy

Komentárov  

0 #1 Vodovoddanboy 2011-11-06 03:17
Dakujem za uverejnenie mojho komentaru. Bolo by mozne ziskat vyjadrenia kompetentnych, aby sa sirsia verejnost dozvedela o tom aka je po troch rokoch situacia a ako dalej?
Predsalen, tri roky je dost na to aby bolo riesenie minimalne v stadiu rozpracovania.
Taktiez stanovisko dodavatela vody a platieb za vodu, ktora nesplna parametre pitnej vody.
Taktiez nazory obcanov Kulpina, co si o tejto situacii myslia.
Dalej by ma zaujimala situacia s poklopmi na kanalizaciu ... vsimol som si ze v Kulpine nejaky dobrak pokradol poklopy na viacerych miestach. A ze vraj dlhsiu dobu je to nechane tak, proste nebezpecna diera do kanalizacie. Podla mna ide o havarijny stav, kde moze prist o zivot aj dieta pri hre, resp. dospely najma v noci. Ked napadne sneh moze sa kludne stat ze situacia moze sposobit tragediu.

Dakujem.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články