Novinárske súťaže

Novinárske súťaže
 
Do konca roka trvá súbeh Asociácie slovenských novinárov (ASN) o najlepšie príspevky z oblasti publicistiky emocionálneho typu (reportáž, foto - reportáž, fejtón, črta, causerie, glosa, esej, stĺpček, humoreska a i). Súťaž je určená tak pre profesionálnych ako aj neprofesionálnych slovenských novinárov zo Srbska a súbeh je otvorený do konca roka. Ďalšia súťaž o Cenu Anny Nemogovej - Kolárovej je určená pre neslovenské texty o vojvodinských Slovákoch. Tento Konkurz je otvorený do 31. mája 2012.
 
foto
 
Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny (NRSNM) v spolupráci s partnermi dňa 7. augusta 2011 vypísala Konkurz na udeľovanie ročnej ceny Anny Nemogovej - Kolárovej za najlepší mediálny produkt o slovenskej národnosti vo Vojvodine. Cena vo výške 250 € v dinárovej protihodnote sa udeľuje za najlepší mediálny produkt, ktorého témou je život slovenskej národnosti vo Vojvodine, a zverejnený je v hociktorom jazyku okrem slovenského. Príspevky, ktoré sa prihlasujú na konkurz musia byť zverejnené za posledné 3 roky - od mája 2010 do mája 2012. Každý novinár má právo zaslať maximálne tri príspevky. S príspevkami, ktoré sú v jazykoch iných národov a národností treba zaslať preklad do slovenského alebo srbského jazyka.
 
Udelenie cien s prezentáciou najlepších novinárskych príspevkov sa uskutoční na Slovenských národných slávnostiach v auguste nasledujúceho roku.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články