Pečenie kysnutých koláčov

Pečenie kysnutých koláčov
 
Čerstvo upečený chlieb, rožky, pagáče a koláče z kysnutého cesta v minulý víkend rozvoniavali v Riečke, dedinke neďaleko Banskej Bystrice. Piekli ich domáce gazdinky a ženy z Tajova, Kordík, Králik a Kulpína. Na tento 7. ročník podujatia Pečenia kysnutých koláčov do Riečky, s ktorou má Kulpín družbu, odcestovala 10-členná delegácia z Kulpína.
 
foto
 
foto
 
Od roku 2006, teda už po piatykrát, sa v Riečke pri vypekaní dobrôt z kysnutého cesta zúčastňujú aj kulpínske ženy. Originálne recepty na prípravu makových, orechových, tvarohových, lekvárových... koláčov a slaných kysnutých múčnikov, ako aj kultúrno-umelecký program, v rámci ktorého vystúpil detský folklórny súbor Matičiarik a ľudová hudba J.Maka v sobotné popoludnie prilákali do Kultúrneho domu v Riečke pozoruhodný počet labužníkov a milovníkov folklóru a ľudovej hudby.
 
foto
 
foto
 
foto
 
Podľa slov starostu Riečky Mariána Spišiaka, podujatie je už takou väčšou slávnosťou nielen pre obyvateľov Riečky, ale aj občanov ostatných troch dedín, ktorí k nim zavítajú. Starosta tiež vyjadril osobitné potešenie z už pravidelných návštev kulpínskych delegácií.
 
foto
 
foto
 
Nazdravie! A na ďalšiu úspešnú družbu...

Komentárov  

+1 #1 Pozdrav z RiečkyĽudmila Turčányiová 2011-11-15 23:32
Milí naši kulpínčania,
srdečne vás pozdravujem a týmto vyjadrujem poďakovanie za návštevu, za účasť na našej súťaži ako aj za celých 5 rokov našej doterajšej priateľskej spolupráce. Prajem vám veľa úspechov a nám všetkým do ďalších rokov ešte veľa spoločných podujatí, stretnutí a nových priateľstiev.
S pozdravom Ľudmila Turčányiová
z Riečky (Slovensko)
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články