Plnoleté 3xĎ

Plnoleté 3xĎ
 
Prehliadka detskej divadelnej tvorby 3xĎ svoje 18. narodeniny oslávi pomerne skromne. Na staropazovských divadelných doskách v nedeľu 20. novembra 2011 v súťažnej kategórii vystúpia iba 3 detské divadelné súbory a to dva naše: z Kysáča a Báčskej Palanky a jeden zahraničný: z Iloku. Na záver, v nedeľu popoludní, mimo konkurencie, Stredisko pre kultúru Stará Pazova na počesť odmenených zahrá Popolušku.
 
foto
 
Tendencia poklesu produkcie našich detských divadelných predstavení pokračuje. Vlani sa na tomto našom celomenšinovom podujatí o cenu uchádzali 4 detské divadelné súbory: pazovský, jánošícky, pivnický a padinský a za najlepší vyhlásili domáci súbor, ktorý zahral predstavenie O ktorú to rozprávku ide. Aj keď odborná porota toto predstavenie ohodnotila za kvalitné, predsa zostalo viac–menej neprístupné širšiemu detskému publiku. Možno by sa popularizácia detského divadelníctva mohla konať aj tak, že by sa aspoň víťaznému resp. najlepšiemu detskému súboru z našej krajiny, umožnilo hosťovať s predstavením vo väčšine našich škôl.
 
A iste by sa naše väčšie podujatia, na ktorých sa zúčastňujú neraz tí istí účastníci, museli plánovať dopredu. Aby sa neopakoval prípad z tohto roku, keď na rovnaký deň bola stanovená aj 18. prehliadka 3 x Ď a 38. ročník rozhlasovej súťaže mladých recitátorov Rádia Nový Sad. Kompromis sa dosiahol tak, že dnes v novosadskom Štúdiu M v prednese prózy a poézie súťaží zo 60 detí a mládežníkov z našich škôl a Rumunska a Prehliadku v Starej Pazove odročili na zajtra.
 
Katarína Pucovská
 
PROGRAM 18. Prehliadky 3 X Ď: Nedeľa 20. 11. 2011
 
10.00 - Otvorenie prehliadky a výstavy detských návrhov pre diplom Prehliadky 3 XĎ
 
10.30 - Matica slovenská Ilok, Chorvátska republika
DLHÝ NOS
Réžia: Vlatko Miksad
 
11.45 - MOMS Báčska Palanka
POĎME SI ZATARANTOVAŤ
Réžia: Elena Hložanová
 
13.30 - Ochotnícke divadlo KIS Kysáč
Ján Privizer
HUCH
Réžia: Ján Privizer
 
14.40 - Stredisko pre kultúru Stará Pazova
POPOLUŠKA
réžia: Dragana Mrkić
 
15.20 - UDEĽOVANIE CIEN

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články