Daj Boh šťastia tejto zemi

Daj Boh šťastia tejto zemi
 
V nedeľu 25. decembra v sieni domu kultúry v Selenči odznel už tradičný vianočný ekumenický koncert duchovných piesní. Vystúpili Zvony, Zvončeky, Neven, Nádeje, Zvonivá cimbalovka, trio Súdiovci a dievčenské vokálne trio zo Selenče. Koncert i tento raz vzbudil veľký záujem u milovníkov zborového spevu a duchovných piesní.
 
foto
 
Komorný zbor Zvony od samého začiatku v roku 1993 vedie umelecký vedúci Juraj Súdi
 
foto
 
Pôsobivo vyzneli i piesne Zboru rímskokatolíckej cirkvi Ave Maria
 
V opravdivej vianočnej atmosféry odznel aj tento koncert na ktorom sa okrem domácich cirkevných zborov a hostiteľa komorného zboru Zvony, zúčastnili aj komorné zbory Neven z Bača a Nédeje z Pivnice, školský chór a orchester Zvončeky, dve triá: trio Súdiovci a dievčenské vokálne trio Selenča a orchester zvonivá cimbalovka.
 
foto
 
Ženský komorný zbor Nádeje z Pivnice vyše 7 rokov úspešne vedie Anna Stojnevová
 
Vianočné vinše predviedli malí vinšovníci žiaci základnej školy. Na koncerte boli prítomní predstavitelia spoločenského a kultúrneho života Selenče. Koncert moderovala Mária Nosálová. Vďačiť za takýto krásny vianočný koncert Selenčania môžu komornému zboru Zvony a orchestru Zvonivá cimbalovka, ktorí boli priami organizátori koncertu.
 
foto
 
Školský chór a orchester Zvončeky tiež vedie pedagóg Juraj Súdi
 
Koncert finančne podporil Pokrajinský sekretariát pre predpisy, správu a národnostné spoločenstvá. Tento, už tradičný vianočný koncert je potešením pre milovníkov zborového spevu a duchovných piesní. Obecenstvo nešetrilo dlane aby potleskom odmenilo každé vystúpenie účastníkov.
 
foto
 
Daj Boh Šťastia tejto zemi, všetkým ľuďom v nej...
 
Daj Boh šťastia je pieseň, ktorou sa končí koncert. Záver koncertu je zvlášť dojímavý lebo sa končí piesňou, ktorú si spoločne zaspievajú obecenstvo a všetci účastníci koncertu. Pevne veríme, že organizátorom neubudne energie a o rok sa znovu stretneme na ďalšom koncerte.
 
Juraj Berédi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články