Kulpínski vinári robia dobré vína

Kulpínski vinári robia dobré vína
 
Na nedávnom januárovom Veľtrhu vína v Temeríne, kde sa o primát najkvalitnejších vín uchádzalo 614 druhov hroznového moku z krajiny a zahraničia, z 20 kulpínskych vzoriek vín, medzinárodná žiri vysoko ocenila až 16. Mali sa teda čím pochváliť členovia kulpínskeho Združenia vinohradníkov a vinárov na dnešnom posedení, na ktoré si pozvali aj hostí z okolitých osád ako aj Temerína a Iloku.
 
foto
 
foto
 
Predseda Združenia Michal Dovičin v pozdravnom príhovore zdôraznil, že v kategórii bielych vín, veľkou Zlatou medailou bolo ocenené víno Daniela Čelovského. Kulpínske vína získali i dve zlaté medaily, 6 strieborných, 6 bronzových a 6 poďakovaní. Teda, jednoducho a skrátka: takmer všetky vína boli ocenené alebo aspoň povšimnuté. To zrejme svedčí nielen o ich kvalite ale aj o tom, že Kulpínčania, a členovia tohto združenia z okolitých osád, vedia vyrobiť aj na tejto báčskej rovine vynikajúce víno.
 
foto
 
Stretnutie vinárov je nemysliteľné bez vína. Tak bolo aj dnes a ďalšiu koštovku kulpínski vinári usporiadajú o necelý mesiac na vinárskej zábave, ktorú už tradične organizujú pri príležitosti Svätého Trifuna- ochrancu vinohradníkov, ktorý pripadá v rovnaký deň ako i Svätý Valentín – patrón zamilovaných. Po tejto oslave vína a lásky, nasledovať bude už známe podujatie kulpínskych vinárov Veľká noc v Kulpíne.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články