Internetový ČAROSLOV – www.caroslov.rs

Internetový ČAROSLOV – www.caroslov.rs
 
Čaroslov – časopis žiakov slovenských škôl vo Vojvodine ročník I, číslo 1, november 2010 vznikol 13. novembra 2010 v Základnej škole Jána Čajaka v Báčskom Petrovci. Zoskupili sa tu žiaci z 11 slovenských vojvodinských škôl (základné školy z Petrovca, Kulpína, Hložian, Kysáča, Selenče, Pivnice, Kovačice, Aradáča, Padiny, Starej Pazovy a Erdevíka). Bol to druhý v poradí seminár pre žiakov základných škôl a odznel pod názvom Komparáciou k lepšiemu výsledku – II. seminár pre žiakov-členov redakcií školských časopisov.
 
foto
 
Navštívte – www.caroslov.rs - internetový žiacky časopis
 
Po prednáške redaktorov (profesionálnych novinárov), mladí „novinári“ priamo dostali informácie o žurnalistike, dostali možnosť na sebarealizáciu a na nové nápady, ktoré vyústili v jedinečný spoločný ukážkový školský časopis Čaroslov, s cieľom pokračovať v ňom aj po jeho ukončení.
 
Alternatívna forma tohoto časopisu je jeho elektronický časopis. Táto internetová online verzia Čaroslovu má vytvoriť zaujímavý a aktuálny internetový obsah, poskytnúť žiakom z rozličných slovenských škôl vo Vojvodine miesto na sebarealizáciu a prezentáciu vlastnej tvorby, tiež zabezpečiť širšiu prezentáciu našich škôl.
 
Internetový Čaroslov prostredníctvom svojho elektronického vydania prístupný je nielen žiakom, učiteľom z rozličných slovenských škôl, ale aj ostatným, ktorí majú oň záujem. Je časopis, ktorý takto zjednocuje slovenské školy vo Vojvodine a ich školské časopisy.
 
prof. Mária Andrášiková autorka a koordinátorka Čaroslovu

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články