Maškaráda!

Maškaráda!
 
Koncom fašiangového obdobia, v utorok 21. februára by sa malo uskutočniť novosadské karnevalové podujatie Maškaráda. Či sa však uskutoční, závisieť môže nielen od počasia, lež i od samotného organizátora podujatia a ním je Múzeum Vojvodiny (v rámci ktorého pôsobí i Poľnohospodárske múzeum v Kulpíne). V Múzeu Vojvodiny, zdá sa, maškaráda roky pretrváva. Politické hry a rozdeľovanie kresiel sa nepriaznivo reflektuje na celkový stav tejto ustanovizne- upozornili na brífingu predstavitelia syndikátu tejto našej významnej kultúrnej ustanovizne.
 
foto
 
Syndikátna organizácia Múzea Vojvodiny, podporovaná viacerými bojovníckymi a mimovládnymi organizáciami, upozorňuje na pretrvávajúce problémy a uzurpovanie ustanovizne zo strany niektorých záujmových skupín, čo spôsobuje devastáciu muzeálneho majetku a následne i činnosti, ktorou by sa múzeum malo zaoberať. S cieľom upozorniť verejnosť na tento priam dramatický problém, usporiadali i tlačovú konferenciu.
 
foto
 
Želeći da javnost obavestimo o teškom i dramatičnom stanju u kome se nalazi Muzej Vojvodine u Novom Sadu i šta se stvarno događa sa zgradom navodnog Muzeja revolucije u Dunavskoj 37 - organizujemo KONFERENCIJU ZA MEDIJE:
 
- MUZEJ VOJVODINE, NAJVEĆI, CENTRALNI I MATIČNI MUZEJ AP VOJVODINE U NOVOM SADU JE IZLOŽEN VIŠEGODIŠNJEM ORGANIZOVANOM I SISTEMATSKOM ONEMOGUĆAVANJU RADA A JAVNOST SRBIJE, VOJVODINE I NOVOG SADA - LIŠENA MUZEJSKE POSTAVKE O 19. I 20. VEKU.
 
- MUZEJU VOJVODINE SE ODUZIMA ZGRADA U DUNAVSKOJ 37 POD FIRMOM SOLIDARNOSTI SA MUZEJEM SAVREMENE UMETNOSTI VOJVODINE - BEZ IKAKVE ZVANIČNE ODLUKE BILO KOG ORGANA - NA REČ. PRI TOME JE VEĆ NANETA OGROMNA ŠTETA NA DRŽAVNOJ IMOVINI.
 
- MUZEJ VOJVODINE SE SPUTAVA U RADU I TIME ŠTO SE OD MARTA 2008. GODINE BEZ IKAKVOG STVARNOG RAZLOGA JEDAN ZA DRUGIM, IMENUJU VRŠIOCI DUŽNOSTI DIREKTORA. AKTUELNOM VRŠIOCU DUŽNOSTI MANDAT ISTIČE 12. FEBRUARA A ISTOVREMENO OSNIVAČ ZATAŠKAVA KONKURS ZA DIREKTORA SPROVEDEN JOŠ U AVGUSTU I SEPTEMBRU 2011. PRI TOME SVESNO KRŠEĆI ZAKON O KULTURI.
 
- UPRAVNOM ODBORU JE RAD NAMERNO BLOKIRAN SA PREDSEDNICOM KOJA JE U OSTAVCI I SVESNO ONEMOGUĆAVA RAD OVOG ORGANA, OPTEREĆEN JE PRITISCIMA OSNIVAČA, PA ČAK, SEDICE ODRŽAVA TELEFONSKI.
 
Sindikalna organizacija Muzeja Vojvodine
Pokrajinski odbor SUBNOR-a AP Vojvodine
Društvo za istinu o NOB-u i Jugoslaviji - Odbor za Vojvodinu
Vojvođanski klub
Gradski odbor Saveza antifašista

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články