Prechádzka za Zorana

Prechádzka za Zorana
 
Liberálno demokratická strana / Liberalno demokratska partija (LDP) v sobotu 10. marca v Belehrade usporiada „Prechádzku za Zorana“. Nebohému premiérovi Srbska Zoranovi Đinđićovi na sobotu sa poklonia aj členovia LDP z báčskopetrovskej obce. Z tejto strany povolávajú všetkých ctiteľov diela Zorana Đinđića – bez ohľadu na stranícku príslušnosť, pripojiť sa im v prechádzke. Zabezpečená je bezplatná preprava do Belehradu a späť a autobus vyštartuje z autobusovej stanice v Báčskom Petrovci o 9:00. Záujemcovia sa majú prihlásiť na tel:062/8910925.
 
foto
 
Pravda je naším právom a vytrvalosť našou povinnosťou
 
 
Tradičná prechádzka, ktorú organizuje LDP sa koná na počesť nebohého premiéra Zorana Đinđića a je svojráznou pietnou spomienkou na velikána našej demokracie. Prechádza sa ulicami Belehradu a ide sa k Zoranovej hrobke. „Ukážme, že sú jeho idei a diela stále živé.“ – pozývajú z LDP v Báčskom Petrovci.
 
foto
 
Manažérom obecného výboru LDP v Báčskom Petrovci je Jaroslav Popović (v strede)
 
Liberálno demokratická strana bola založená v roku 2005 a predtým kratšie pôsobila ako Liberálno-demokratická frakcia Demokratickej strany. Jej zakladateľom a dodnes aj jediným predsedom je Čedomir Jovanović, ktorý sa názorovo rozišiel s Borisom Tadićom. Strana sa vo svojom programe zasadzuje za rázne zmeny a za úplný obrat či prevrat v početných oblastiach a sférach života.
 
foto
 
Masová účasť v prechádzkach za Zorana nasvedčuje, že jeho idei sú stále živé
 
Platformu Liberálno demokratickej strany pod názvom PREOKRET si možno pozrieť tu:
 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články