Veľká noc v Kulpíne 2012 / Ускрс у Кулпину 2012

Veľká noc v Kulpíne 2012 / Ускрс у Кулпину 2012
 
Šieste podujatie kulpínskeho Spolku vinohradníkov a vinárov Veľká noc v Kulpíne sa usporiada vo Veľkonočnú nedeľu 8. apríla v priestore Poľnohospodárskeho múzea. V ten deň sa vyhlásia víťazi najlepších vín a klobás a v pokračovaní bude verejná degustácia oceňovaných vzoriek. Vzorky možno odovzdať 31. marca a 1. apríla v kulpínskom Loveckom dome v čase 10:00-18:00.
 
foto
 
Na dnešnej schôdzi Organizačného výboru predseda kulpínskych vinárov Michal Dovičin poznamenal, že zabehanú dobrú prax netreba meniť
 
Podujatie Veľká noc v Kulpíne sa prvýkrát usporiadalo tiež 8. apríla vo Veľkonočnú nedeľu roku 2007. Za šesť rokov toto atraktívne podujatie prerástlo lokálne rámce a dnes už má medzinárodný ráz a dobré meno medzi vinármi ale aj výrobcami chýrečných dolnozemských slovenských klobás.
 
Kvalitu vín budú hodnotiť medzinárodné odborné komisie a kvalitu klobás výrobcovia a znalci z radov tunajších Slovákov. Záverečný program s vyhlásením výsledkov a koštovkou sa usporiada vo Veľkonočnú nedeľu podľa Gregoriánskeho kalendára. Program sa začne o 17. hodine.
 
V súťažnej časti podujatia sa už roky pravidelne zúčastňujú výrobcovia vín zo Srbska, Slovenskej republiky, Českej republiky, Maďarska, Chorvátska... Aj tohto roku organizátor očakáva vyše 100 vzoriek vín a vyše 30 vzoriek domácich klobás.
 
Viac o doterajších ročníkoch podujatia v osobitnom bočnom okienku z pravej strany.
 
Uskrs u Kulpinu 2012
 
Povodom Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru, koji se ove godine slavi 8. aprila, Udruženje vinogradara i vinara iz Kulpina organizuje VI manifestaciju "Uskrs u Kulpinu", odnosno ocenjivanje i degustaciju vina i kulena. Završni program će se održati u dvorcu Dunđerskih 8. aprila 2012 sa početkom u 17:00.
 
Vina ocenjuju medjunarodne komisije a po rečima predsednika Udruženja vinogradara i vinara iz Kulpina Mihala Dovičina i ove godine, osim velikog broja domaćih, očekuju i oko 50 uzoraka vina iz Hrvatske, Slovačke, Češke, Madjarske...Uzorke slovačkih kobasica na ocenjivanje u Kulpin donose domaćini iz brojnih vojvodjanskih slovačkih sela.
 
Šire o dosadašnjim manifeastacijama u posebnom odeljku s desne strane.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články