Prezentácie kníh Ondreja Miháľa z Toronta

Prezentácie kníh Ondreja Miháľa z Toronta
 
Prezentácia kníh tohto silbašského rodáka sa na Slovensku začala 7. marca a potrvá do 23. marca a v Srbsku bude 29. marca a 1. apríla. Najprv v Bratislave v Klube slovenských spisovateľov predseda Kanadského slovenského inštitútu Ondrej Miháľ predstavil knihu Vojvodinskí Slováci v Kanade. Včera v zasadačke Generálneho biskupského úradu v Bratislave prezentoval knihu Náboženský život Slovákov v Kanade.
 
foto
 
V mene ECAV sa prihovoril biskup Západného dištriktu Milan Krivda
 
O knihe viac tu: http://www.kulpin.net/aktuality/nabozensky-zivot-slovakov-v-kanade.html Na prezentáciách participuje Kancelária Veľvyslanectva Kanady v Bratislave a Kanadský slovenský inštitút v Toronte.
 
foto
 
7. marca v Klube spisovateľov knihu Vojvodinskí Slováci v Kanade pokrstili kukuricou
 
Vojvodinskí Slováci v Kanade - Je to malá skupina Slovákov, o ktorej sa málo vie a ktorej počet sa odhaduje do 10 tisíc osôb. Na túto skutočnosť poukazuje aj autor publikácie Ondrej Miháľ.
 
foto
 
V Dubnici nad Váhom, kde sa hovorilo o knihe Slovenský folklór v Kanade, prezentácia bola spestrená folklórnym programom
 
foto
 
Ondrej Miháľ s knihou Slovenský folklór v Kanade
 
foto
 
Knihy Ondreja Miháľa
 
Séria prezentácií pokračovala dnes v Martine, kde predstavili preklad poviedok Gustáva Maršalla Petrovského do angličtiny - Spod závejov amerických/From Under the American Snowdrifts . Knižka je vydaná pri príležitosti 150. výročia od narodenia spisovateľa.
 
Prezentácie, ktoré nasledujú:
 
20. marca o 16.30 hodine v Krajskej knižnici v Žiline - Slováci v Kanade svojimi očami, Vojvodinskí Slováci v Kanade, Náboženský život v Kanade a Slovenský folklór v Kanade. Autor bude zároveň prezentovať tematický výber fotografií zo svojho rozsiahleho archívu.
 
22. marca o 16.30 hodine vo Vranove nad Topľou v Hornozemplínskej knižnici -Slovenský folklór v Kanade
 
23. marca v Košiciach v Dome božského srdca o 16:30 -Náboženský život Slovákov v Kanade
 
29. marca 2012 o 18:00 v Ústave pre kultúru vojvodinských Slovákov v Novom Sade predstavia preklad poviedok G.M. Petrovského do angličtiny: Spod závejov amerických/From Under the American Snowdrifts
 
1. apríla o 18:00 Slovenský národný dom v Kysáči -Matica slovenská v Srbsku, miestny odbor v Kysáči spolu s Ondrejom Miháľom verejnosti priblížia knihu Vojvodinskí Slováci v Kanade.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články