Hodina za našu planétu

Hodina za našu planétu
 
V sobotu, 31.3.2012 o 20:30 na hodinu, Hodinu Zeme, zhasnite svetlá vo svojej domácnosti, či firme a pridajte sa tak k miliarde ľudí po celom svete. Vyzýva WWF (World Wildlife Fund) ale aj Vláda AP Vojvodiny, Pokrajinský sekretariát pre urbanizmus stavebníctvo a ochranu životného prostredia a Pokrajinský sekretariát pre energetiku a minerálne suroviny. Ide o podujatie Svetového fondu pre ochranu prírody ktoré podporuje 140 krajín a vyše dve miliardy ľudí na celej planéte.
 
 
Srbsko sa v tomto roku štvrtýkrát zapojí do akcie a okrem Belehradu a Nového Sadu vyše 60 obcí v celom Srbsku o 20-ej hodine 30-ej minúte zhasnú nepotrebné verejné osvetlenia. Táto celosvetová akcia má za cieľ upozorniť na problémy súčasnej doby – globálne otepľovanie a svetelné znečistenie a tak isto poukázať na míňanie financií na nepotrebné svietenie. Do Hodiny Zeme sa môže zapojiť každý, či už obec, firma, občianske združenie a v neposlednom rade i každý z nás, teda aj jednotlivci.
 
Venujme hodinu našej planéte.

Komentárov  

0 #2 Guest 2012-03-31 13:40
Kazdy by vsak mal zacat od seba. Michal ma vsak pravdu, povedomie v tomto je USA asi na podstatne nizsej urovni ako u nas.
Nahlásiť administrátorovi
+2 #1 Michal Francisty 2012-03-30 14:04
keby sa aj USA pridal k tomu, tu sa svieti vsade, ci su doma alebo nie, vzdy scvietia niekolko ziaroviek, vonku neustale aj cez den, v nutry v obyvacke a v kuchyni stale. oni svietia neustale. Ja ked som doma vzdy vypajam ziarovky, a oni idu za mnou a zasa ich zazinaju. Co to je? Pytam sa. taka mala krajina ako co je Srbsko alebo Slovensko na tom nic nezmoze. Iba velke to mozu riesit. Oni plytvaju energiou. Maju na to....
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články