Frajerčenia na Tretej ulici najúspešnejšie

Frajerčenia na Tretej ulici najúspešnejšie
 
Titul LAUREÁT Festivalu Aničky Jurkovičovej pre rok 2012, pamätnú plaketu A. Jurkovičovej a vecnú cenu primátora mesta Nové Mesto nad Váhom ing. Jozefa Trstenského s odporúčaním programovej rade festivalu Scénická žatva v Martine do otvorenej časti v roku 2012 získal: Divadelný súbor Kultúrno - umelecký spolok Zvolen, Kulpín – Srbsko za inscenáciu hry Michala Babiaka: Frajerčenia na Tretej ulici.
 
foto
 
Kulpínčania vystúpili aj v Hlbokom pri Senici, kde ich privítali predstavitelia obce a niekdajší kulpínsky a teraz farár v Senici, senior Myjavského seniorátu Juraj Šefčík (Foto Oľga Zlochová)
 
Ocenenie za talentovaný a pozoruhodný ženský herecký výkon porota udelila Márii Koruniakovej za postavu Anči Mackovej v inscenácii hry Frajerčenia na Tretej ulici v podaní divadelného súboru z Kulpína. Ocenená si odnesie Plaketu A. Jurkovičovej a vecnú cenu zástupkyne primátora mesta Ing. Viery Vienerovej.
 
Ocenenie za talentovaný a pozoruhodný mužský herecký výkon udelili Michalovi Čiliakovi za postavu Ďura Vágala v hre Frajerčenia na Tretej ulici v podaní divadelného súboru Kultúrno-umelecký spolok Zvolen z Kulpína. Ocenený si odnesie Plaketu A. Jurkovičovej a vecnú cenu Obvodnej organizácie Únie žien Slovenska v NMnV.
 
foto
 
Michal Čiliak a Mária Koruniaková v predstavení Frajerčenia na Tretej ulici, ktoré obecenstvo v Hlbokom tiež veľmi kladne prijalo (Foto Oľga Zlochová)
 
Ocenenie za šírenie slovenskej kultúry v zahraničí odborná porota udelila obidvom zahraničným účastníkom zo Srbska na Festivale Aničky Jurkovičovej: divadelnému súboru Kultúrno-umelecký spolok Zvolen z Kulpína za uvedenie inscenácie hry Frajerčenia na Tretej ulici a Ochotníckemu divadlu Kultúrno-informačný spolok Kysáč za uvedenie inscenácie hry Hugo Karas.
 
V stredu 18. 04. 2012 na jubilejnom XV. Festivale Aničky Jurkovičovej takto rozhodla odborná porota, ktorá Kulpínčanov medzi deviatimi účastníkmi festivalu najvyššie ocenila.
 
foto
 
foto
 
foto
 
Zábery po predstavení v Hlbokom urobila Oľga Zlochová
 
Kulpínski ochotníci na Slovensko odcestovali ešte v minulom týždni, kedy najprv v piatok 13. 04. 2012. vystúpili v Hlbokom pri Senici, v sobotu v Pezinku a v nedeľu 15.04. 2012 na Festivale Aničky Jurkovičovej v Novom Meste nad Váhom sa predstavili hneď v prvý večer po otvorení podujatia. Kysáčania, čižte KIS Kysáč s predstavením Doda Gombára: Hugo Karas vystúpil v utorok ráno 17. apríla o 8:30.
 
Blahoželáme!
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

+1 #1 Gustav Lacok 2012-04-22 15:48
To čo som videl prevyšilo moje očakavania
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články