Šachová simultánka na Základnej škole Jozefa Marčoka Dragutina v Hložanoch

Šachová simultánka na Základnej škole Jozefa Marčoka Dragutina v Hložanoch
 
Žiaci Základnej školy Jozefa Marčoka Dragutina a žiaci kulpínskej základnej školy odohrali simultánku s KM Pavlom Marčokom, profesorom a poslancom v Zhromaždení Republiky Srbsko.
 
foto
 
V piatok, 20. apríla 2012 na Základnej škole v Hložanoch šachisti mali slávnosť. Súťažili s cieľom propagovať šach ako hru a osláviť Deň školy. Účinkovalo úhrne dvadsať žiakov - hložianski druháci: Tijana Adámeková, Rahel Balážová, Ivan Kriška, Lýdia Murtínová, Vladimír Potfaj, Stanislav Stupavský, Veljko Vukoman a šiestaci: Ema Gažová, Taňa Čipkárova, Martina Kukučková, Andrea Zátrochová, Ján Baláž, Ivan Fábry, Branislav Kolár, Vladimír Kriška, Andrej Uram a traja hostia z Kulpína: Branislav Petráš, Rastislav Širka a Miroslav Kolár.
 
Pán Pavel Marčok sa pousiloval žiakom spríjemniť piatkové popoludnie a predvečer oslavy Dňa školy v Hložanoch. Pre všetkých účastníkov prichystal priliehavé darčeky a pre najúspešnejších priliehavé odmeny.
 
foto
 
Občerstvenie pre všetkých žiakov prichystali domáci.
 
Najúspešnejší boli Ema Gažová z Hložian, Rastislav Širka a Miroslav Kolár z Kulpína, ktorí dostali výhru a Taňa Čipkárová, Martina Kukučková, Andrea Zátrochová a Ján Baláž remizovali. Ján Baláž najdlhšie súperil pánovi Marčokovi a môžeme povedať, že odohral veľmi peknú partiu.
 
foto
 
Žiaľ, môžeme konštatovať, že sa simultánke zúčastnili žiaci, ktorí majú šach ako výberový predmet v nižších ročníkoch a malí počet aj týchto žiakov po skončení základnej školy venuje svoj voľný čas šachu.
 
Od našich šachistov očakávame úspešné zakončenie Obecnej šachovej ligy žiakov základných škôl na území Obce Báčsky Petrovec a dobré výsledky aj v nasledovnej sezóne a v nasledovnom školskom roku.
 
Správu napísal
učiteľ triednej výučby
Ondrej Chlpka

Komentárov  

0 #1 Bjelica - Ginis rekordéranonym 2012-04-24 20:38
...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články