Úspechy pazovských folkloristov

Úspechy pazovských folkloristov
 
Podľa ešte vždy neoficiálnych avšak vierohodných výsledkov 42. FF Tancuj, tancuj, ktorý prebiehal v minulú sobotu v Hložanoch, do Zlatého pásma je zaradený Folklórny súbor Klasy SKUS-u hrdinu Janka Čmelíka zo Starej Pazovy. V minulý víkend krásny úspech zaznamenala aj detská skupina tohto spolku, ktorá v Báčskej Topole na 51. hudobnom festivale detí Vojvodiny získala striebornú plaketu.
 
foto
 
Foto: SKUS hrdinu Janka Čmelíka
 
O festivale v Báčskej Topole treba povedať, že sa na neho kvalifikujú najlepšie detské súbory z celej Vojvodiny a preto sa všetci účinkujúci zoraďujú do kategórií: bronzovej, striebornej a zlatej. Na festivale sa zúčastnilo vyše 1400 účastníkov vo folklórnych programoch a vyše 400 v koncertoch zborov a orchestrov.
 
foto
 
Pazovským malým folkloristom máličko chýbalo za zlatú plaketu Foto: SKUS hrdinu Janka Čmelíka
 
Na Folklórnom festivale Tancuj, tancuj v Hložanoch najúspešnejšími boli Pazovačania, Jánošíčania a Pivničania. Všetky tri súbory sú zaradené do Zlatého pásma, jánošícky za obyčaje, pivnický za pôvodnosť tanca a staropazovský za štylizáciu. Pazovské Klasy v Hložanoch predviedli štylizovaný tanec: Ňeďaľeko od Vojki je Pazova, autora choreografie Zlatka Rumana.
 
foto
 
Foto: SKUS hrdinu Janka Čmelíka
 
Okrem s folklórom Pazovčania v Hložanoch zapôsobili aj spevom a tak podľa predbežných výsledkov aj Ženská spevácka skupina SKUS-u hrdinu Janka Čmelíka zo Starej Pazovy sa do Zlatého pásma zaradila spolu s Mužskou speváckou skupinou z Jánošíka.
 
foto
 
Foto: SKUS hrdinu Janka Čmelíka
 
Už dlhšie obdobie pazovskí folkloristi dosahujú významné úspechy a uznania. Aj tieto najnovšie: vysoké umiestnenia na dvoch renomovaných festivaloch s dlhou tradíciou, svedčia o serióznosti práce v tomto spolku.
 
Nech sa im aj ďalej darí!
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

+1 #1 bravoPazovčan 2012-05-26 22:26
Bravo, konečne najlepší Pazovčania...
A to nie je malvo...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články