Veľké upratovanie Srbska

Veľké upratovanie Srbska
 
Pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia (5. júna) v sobotu 9. júna v celom Srbsku bude prebiehať akcia Veľké upratovanie Srbska. Minister životného prostredia Srbska Oliver Dulić vyzval všetkých občanov zapojiť sa do akcie, keďže je v Srbsku veľmi veľa toho čo treba upratať. A keď sa raz uprace, bolo by žiaduce ďalej aj udržiavať čisté životné prostredie. Treba si vážiť ten svoj kúsok sveta a nerobiť smetiská a odpadové skládky všade vôkol seba.
 
foto
 
Podobne ako aj vo všetkých iných prostrediach, aj v Báčskopetrovskej obci je naplánované upratovanie. Ekologické hnutie Zelení a Obec Báčsky Petrovec 9. júna o 9:00 h organizujú akciu "Očistime spoločne svoje mesto". Akciu usporiadajú v rámci celoštátnej akcie Veľké upratovanie Srbska.
 
Do akcie upratovania Srbska sa zapája aj Obec Stará Pazova a to prostredníctvom Oddelenia pre stavebno - komunálne činnosti a ochranu životného prostredia. Angažované budú všetky verejné podniky a školy a okrem upratovania vo svojom okolí, plánuje sa aj zriaďovanie pobrežia Dunaja.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články