Výstava ilustrácií detských kníh z celého sveta

Výstava ilustrácií detských kníh z celého sveta
 
Keď sa tvorí pre deti, musí to „mať dušu“ a musí to byť pôsobivé, aby oslovilo náročného detského konzumenta. A to najlepšie z Medzinárodného bienále ilustrácií kníh pre deti BIB 2011 bude ponúknuté aj milovníkom tohto druhu umenia v našej krajine. Výstavu, ktorú vlani v októbri usporiadali v Bratislave, slávnostne otvoria vo štvrtok 14. júna 2012 v Pančeve, v miestnostiach budúceho legáta Batu Mihajlovića v ulici Žarka Zrenjanina 1.
 
foto
 
 
foto
 
Výstava sa realizuje vďaka spolupráci Medzinárodného domu výtvarného umenia pre deti BIBIANA s Nadáciou Babka z Kovačice, Mestom Pančevo a Miestnym odborom Matice slovenskej z Vojlovice.
 
Nesporne teda ide o výborné práce ilustrácií detských knižiek z celého sveta. Každý si v nich určite bude môcť nájsť to svoje detské, keďže v ilustráciách sa dajú objaviť ukryté grafity, písmená, abstrakcie a hocičo iné kam vás vaša fantázia zavedie…ale nemusí.
 
Výstava bude nainštalovaná v miestnostiach budúceho legáta Batu Mihajlovića.
 
BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti, je kultúrna inštitúcia s medzinárodnou pôsobnosťou. Vznikla v roku 1987 ako partner svetoznámeho podujatia s dlhoročnou tradíciou Bienále ilustrácií Bratislava. Dnes je BIBIANA obsahom svojej činnosti jedinou takouto inštitúciou v Slovenskej republike a jednou z mála podobných v celej Európe.
 
O spolupráci Medzinárodného domu umenia pre deti BIBIANA a Kovačice aj tu:
 

Komentárov  

0 #1 novinarka 2012-06-26 11:35
V nedeľu 24. júna bola zatvorená výstava ilustrácií BIBIANA. Výstava sa sťahuje do Západného Srbska, do Zlatiborského kraja, kde v meste Užice výstavu otvoria 2. júla o 19,00 v Mestskom kultúrnom stredisku (Gradskom kulturnom centru) a návštevníci si ju budú môcť obzrieť do 10. júla.

Pozdrav od Ivana Zafirovića.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články