Aradáčania zaslúžene zvíťazili

Aradáčania zaslúžene zvíťazili
 
Putovný pohár veľvyslanca SR zostáva v Aradáči. Matičné mužstvo z tejto osady druhýkrát za sebou zvíťazilo na matičnom turnaji v malom futbale, ktorý prebiehal včera v Laliti a na ktorom v semifinále porazilo silbašský celok. Kapitánovi Aradáčanov pohár odovzdal J.E. Ján Varšo, veľvyslanec Slovenskej republiky v Belehrade. Tretie miesto obsadil celok MOMSS zo Selenče.
 
foto
 
Ján Varšo, prvý sprava a vedľa neho predsedníčka MSS Katarína Melegová – Melichová (Foto Željko Čapeľa)
 
Turnaj v malom futbale o putovný pohár J.E. veľvyslanca Slovenskej republiky sa tohto roku usporiadal 16-ty raz a na ňom sa zúčastnilo 16 matičných celkov z 15 slovenských prostredí. Prebiehal za horúceho počasia, čo však neprekážalo, aby sa hralo férovo a pekne a aby sa v družnom posedení znovu po roku stretli starí známi.
 
foto
 
foto
 
foto
 
(Foto Željko Čapeľa)
 
J.E. Jána Varša počas včerajšej návštevy odžackej obce prijala i predsedníčka Obce Odžaci Izabela Šerićová ako aj predstavitelia lokálnej samosprávy v Laliti. Slovenský veľvyslanec si obzrel tiež aj laliťský evanjelický kostol, základnú školu a etno dom.
 
Organizátorom Turnaja v malom futbale o putovný pohár J.E. veľvyslanca Slovenskej republiky je Matica slovenská v Srbsku a turnaj sa organizuje v ústrety SNS, ako sprievodné podujatie tohto nášho najväčšieho tunajšieho slovenského podujatia.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články