Festival medu

Festival medu
 
Na 18. Festivale medu v Novom Sade vystupuje 96 včelárov z celého Srbska a regiónu a stánky majú v centre mesta. Festival sa začal dnes a potrvá do nedele 16. septembra, a každý deň v čase od 13:00 do 22:00 na centrálnom novosadskom námestí sa bude organizovať aj kultúrneho - umelecký program s účasťou veľkého počtu folklórnych súborov.
 
foto
 
Foto Andrea Speváková
 
Ide o včelárske podujatie na ktorom sú vystavené včelie produkty a včelárske vybavenie a na ktorom sa promuje význam medu v každodennej výžive, prevencii a posilnení odolnosti organizmu. Festival otvoril novovymenovaný predseda zhromaždenia Nového Sadu Siniša Sević, ktorý podčiarkol, že je Festival medu miestom stretávania nielen včelárov a konzumentov medu ale aj milovníkov folklóru a kultúrnych tradícií. "Med bol stáročia používaný na liečebné účely a to nielen v prevencii ale aj ako pomôcka pri liečbe mnohých chorôb," povedal predseda parlamentu mesta Nový Sad a dodal, že ako lekár vie, aký je dôležitý med a včelie produkty v každodennej strave.
 
foto
 
Foto Andrea Speváková
 
Usporiadateľom Festivalu je Spolok včelárov Jovan Živanović a Folklórny združenie Veľké kolo z Veterniku. Podujatie prebieha pod patronátom Zhromaždenie mesta Nový Sad, Mestskej správa pre ochranu životného prostredia a Turistickej organizácie Nového Sadu.
 
kp

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články