Chrámový koncert v Kovačici a motivačná prednáška v Novom Sade

Chrámový koncert v Kovačici a motivačná prednáška v Novom Sade
 
V sobotu 22. septembra 2012 v novosadskom SPENS-e o 19:00 motivačnú prednášku bude mať svetoznámy Nick Vujičić. Tiež zajtra, ale o 18:30 v evanjelickom chráme Božom v Kovačici bude spoločný koncert spevokolov oboch kovačických cirkevných zborov, mužskej speváckej skupiny ako aj hosťujúceho mužského speváckeho zboru zo Záriečia (Slovensko). Vystúpi aj Gabriela Svetlík a organista Janko Siroma.
 
foto
 
 
Tiež zajtra 22. septembra v Novom Sade na SPENS-e o 19:00 bude prednáška Nicka Vujičića, mladého muža z Austrálie s vojvodinskými koreňmi, narodeného bez rúk a nôh. Je svetoznámym kazateľom, zaraďovaným medzi najpôsobivejších motivačných prednášateľov. Nick sa vysporiadal s nepriazňou osudu. Napriek svojmu hendikepu žije plnohodnotný život a navyše pomáha ľuďom v núdzi. Svoj hendikep dokázal pozmeniť vo vlastné požehnanie. Na seba upútal pozornosť silno inšpirujúcimi a zápalistými príhovormi, ktorými dokáže vyrvať z depresie aj tých, čo im život zunoval. Je človekom, z ktorého ide obrovská charizma a optimizmus, a ktorého životný príbeh mení pohľad na svet. Zdôveruje sa poslucháčom so svojim každodenným životom, tým cez aké skúšky prechádzal, ako bojoval... Cestuje po svete a ľudí ubezpečuje, že vždy jestvuje nádej. On svoje šťastie našiel v Pánovi. Je tiež aj zakladateľom neziskovej organizácie Life without limbs (Život bez údov). Absolvoval dve fakulty, doteraz hosťoval v 43 krajinách a jeho prednášky si vypočulo vyše 4,5 milióna ľudí. Prednáška je humanitárneho charakteru a vstupenka stojí 500 din.
 
Nick Vujičić dnes vystúpil v Belehrade v stredisku Sava ako aj v preplnenom amfiteátri Právnickej fakulty, kde študentom belehradskej univerzity prezradil, že kľúčom úspechu je nádej, úpornosť a viera:
 
- Odpúšťajte sebe a iným. Buďte vďační a naučte sa vstávať po pádoch. Pamätajte, každá porážka je aj krokom k úspechu. Vždy majte veľké sny a nikdy sa nevzdajte. Nehnevajte sa preto, čo nemáte, ale buďte šťastní pre to, čo máte.
 
Nicka Vujičića v Belehrade privítal Novak Djoković, s ktorým sa bol aj skôr stretol a s ktorým v ústrety návštevy Srbska nakrútil reklamný video šot. V ňom obaja spoločne pozívajú na Nickove prednášky, s ktorých zisk ide na humanitárne účely ako aj osobám s invaliditou.
 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články