Silbaš cez storočia a masťový chlieb s paprikou

Silbaš cez storočia a masťový chlieb s paprikou
 
V sobotu, 29. septembra t.r. členovia Ochotníckeho divadla Silbaš usporiadali pre svojich občanov príjemné prekvapenie. Dom kultúry bol o 19:00 do posledného miesta vyplnený obecenstvom, ktoré priam túži po nejakých kultúrnych aktivitách vo svojej dedine. Boli vďační za predstavenie pod názvom Silbaš cez storočia.
 
foto
 
Predstavenie pod názvom Silbaš cez storočia malo za úlohu humoristickým spôsobom obecenstvu poukázať na dôležité etapy vo vývine osady, napr. - kamennú dobu, neskôr aj príchod Srbov a potom aj Slovákov na tieto priestory, žartovným spôsobom poukázali na pôvod mena osady, neskôr na obdobie komunizmu, na neblahé 90.roky XX.storočia, na obdobie NATO agresie a potom už aj na súčasnú dobu.
 
Celý tento večierok prebiehal pod heslom – Kino znovu pracuje, čiže Ponovo radi bioskop podľa známej vety z kultového domáceho filmu Maratonci trče počasni krug. Po divadelnom predstavení nasledovala projekcia skečov na veľkom plátne pod názvom - Prezidentský kandidát? Ktorý? Či je dôležité, všetci sú rovnakí!!! Skeče nahrala a zostavovala jedna z členiek Ochotníckeho divadla Silbaš Marka Čelovská.
 
Záverom večierka bolo symbolické pohostenie masťovým chlebom s paprikou, čo bola jedna z najobľúbenejších pochúťok našich rodičov i starých rodičov.
 
Vladislava Lovásová

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články