24. Petrovský maratón

24. Petrovský maratón
 
Krokom alebo behom za zdravím sa včera predpoludním vybrali účastníci 24-tého petrovského maratónu. Účastníkov bolo trochu menej, ale dobrej nálady celkom dosť. Počasie akurátne. Takmer tisíc bežcov zdolalo 7 dráh a 42 najrýchlejší si domov odniesli aj medaily a diplomy. Predtým, než podujatie otvoril, prítomným sa na námestí Slobody prihovoril predseda báčskopetrovskej obce Pavel Marčok. Bežci - od škôlkarov po veteránov, súťažili v siedmych kategóriách a tí najrýchlejší získali aj medaily a diplomy. Predsedníčka organizačného výboru maratónu Tatiana Kriváková - Amidžićová je tiež spokojná.
 
foto
 
(Foto Jaroslav Grňa)
 
Najkratšiu, 200-metrovú dráhu zdolali petrovskí škôlkari, ktorých na maratón pripravili vychovávateľky. Tí trošku starší, čiže prváci a druháci bežali 400 metrov. Prvé tri miesta obsadili Petrovčania. Bronzovú medailu si zaslúžil Milan Lačok, striebornú Dávid Opavský a Janko Labát dorazil do cieľa prvý. V tejto kategórii, aj v konkurencii dievčat tretia bola Simona Ester Andjelićová, druhá Jana Martina Nôtová a prvá Ivana Zeremská, všetky z Petrovca.
 
foto
 
Na 1 km dráhe Petrovčania obsadili tretie a druhé miesto– bronzovú medailu získal Ondrej Spevák, striebornú Martin Šproch a najrýchlejší bol Kulpínčan Aleksander Gajinov. Z dievčat prvé dobehli Petrovčanky – tretia Jelena Miklucová, druhá Dajana Melegová a prvá Renáta Beličková.
 
foto
 
Piataci a šiestaci vybehli dva kilometre a tretí dobehol Pivničan Daniel Blatnický, druhý Hložančan Viktor Zahorec a prvý Rastislav Záskalický, tiež z Pivnice. Z dievčat najrýchlejšie utekali Petrovčanka Gabriela Brtková - dorazila tretia, druhá bola Maglićanka Maša Babun a prvá Hložančanka Kristína Potfajová.
 
foto
 
Siedmaci a ôsmaci súťažili na dráhe dlhej 4 kilometre. Na tretie miesto sa dostal Ljubomir Vukšić z Pivnice, na druhé Nenad Perez z Kulpína a zlatú medailu si zaslúžil Darko Šuster z Pivnice. Z dievčat boli najrýchlejšie Petrovčanky: tretia pribehla Sandra Marinkov, druhá Iveta Lehotská a prvá Jaroslava Peťkovská.
 
foto
 
Na tejto istej dráhe súťažili aj veteráni: bronzová medaila odišla do Hložian Jurajovi Bartošovi, strieborná do Čelareva Nebojšovi Gaćešovi a zlatá Hložančanovi Jánovi Štefanidesovi.
 
foto
 
Na 8 km tretia bola Vlasta Parkániová a pred ňou gymnazistky Božana Kontićová a Aleksandra Papová.
 
foto
 
Z mužov sa na tretie miesto dostal Petrovčan Saša Peťkovský, druhoumiestnený bol Benjamin Kunčák z Pivnice a najrýchlejším bežcom v tejto kategórii bol Uglješa Nikolić z Rumenky.
 
foto
 
Ženy boli tentoraz len dve, obe Petrovčanky: najrýchlejšia Dušica Brkićová a hneď za ňou Katarína Rašetová, ktorá dráhu zdolala spolu so svojím dva a pol mesačným vnúčikom Markom Valicom z Višňového zo Slovenska, ktorý je nositeľom špeciálneho diplomu pre najmladšieho účastníka Petrovského maratónu.
 
foto
 
foto
 
Z úhrnného počtu 42 cien, 24 zostali v Petrovci, 5 si odniesli Pivničania, 4 Hložančania, 2 odišli do Kulpína a do petrovského gymnázia, a po jednej do Maglića, Čelareva, Rumenky, Nového Sadu a do Višňového na Slovensko. Na maratóne, samozrejme, nechýbal ani Janko Labát, ktorý neprehliadol ani jeden doterajší petrovský maratón.
 
Text Katarína Pucovská
Foto Jaroslav Grňa

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články