Týždeň propagovania dojčenia, 1-7. október 2012

Týždeň propagovania dojčenia, 1-7. október 2012
 
Slávnostný program v rámci kampane „Týždeň propagovania dojčenia, 1-7. október 2012 roku“ tentoraz pod heslom „Rozumieť minulosť – plánovať budúcnosť“ sa uskutočnil v utorok 2. októbra 2012 v slávnostnej sieni Mestského domu v Novom Sade. Saňa Kiseľová, žiačka kysáčcskej ZŠ získala 1. miesto na výtvarnom konkurze
 
foto
 
Saňa Kiseľová vedľa odmenenej práce
 
Olja Nićiforovićová Šurkovićová, náčelníčka Strediska pre propagáciu zdravia pri Inštitúte pre verejné zdravie Vojvodiny, ktoré organizovalo túto akciu, povedala že v rámci tohto týždňa organizované sú zaškolenia pre 78 zdravotných pracovníkov, a všetky ustanovizne zaoberajúce sa zdravotnou ochranou matky a dieťaťa zintenzívnili aktivity na propagácii dojčenia. Kampaň „Týždeň propagovania dojčenia“ sa organizuje vo vyše 150 krajín sveta s cieľom upútať pozornosť verejnosti na význam poskytovania a podpory matkám aby zabezpečili dieťaťu výživu dojčením, čo v krízových a mimoriadnych situáciách môže zachrániť život dieťaťa, a často i matky.
 
foto
 
Víťazná práca S. Kiseľovej
 
V každom prípade, toto je príležitosť aby sa poukázalo na prednosť výlučného dojčenia v prvých šiestich mesiacoch života dojčaťa a význam pokračovania dojčenia s doplnkovou výživou do konca druhého roka dieťaťa a dlhšie v prípade že to matka a dieťa chcú. Dojčením sa bábätká a malé deti chránia od mnohých ochorení a môžu sa zachrániť milióny životov dojčiat a malých detí.
 
foto
 
Saňa Kiseľová a dr Petar Novaković
 
Žiakom základných škôl a deťom predškolského vzrastu, autorom najkrajších výtvarných a literárnych prác z územia Juhobáčskeho obvodu, ktorí sa zúčastnili na súbehu, ktorého témou bolo: Matkino mlieko – najlepšia strava, ceny udelil dr Petar Novaković, člen Mestskej rady pre zdravotníctvo. Medzi odmenenými bola aj Saňa Kiseľová, žiačka 7-1 triedy Základnej školy Ľudovíta Štúra v Kysáči, ktorá získala 1. miesto na výtvarnom konkurze. Odmenené práce Južhbáčskeho obvodu budú zaslané na republikovú súťaž.
 
Michal Ďurovka

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články