V Deň osvetových pracovníkov pivnickej škole pokrajinské uznanie

V Deň osvetových pracovníkov pivnickej škole pokrajinské uznanie
 
Pokrajinský tajomník pre vzdelávanie, správu a národnostné spoločenstvá Mr. Ándor Deli zablahoželal dnes osvetovým pracovníkom k ich sviatku a odovzdal uznania Dr. Đorđa Natoševića za školský rok 20 11/2012. Medzi piatimi laureátmi tohtoročného vysokého pokrajinského uznania je aj Základná škola 15. októbra v Pivnici.
 
foto
 
Uznanie prevzala riaditeľka pivnickej ZŠ Tatiana Naďová (Foto http://www.vojvodina.gov.rs)
 
Uznanie Dr. Đorđa Natoševića sa udeľuje osvetovým pracovníkom a ustanovizniam od roku 1996 a odvtedy ho získalo 57 škôl a jednotlivcov. Pokrajinský sekretariát vypisuje verejný súbeh, na ktorý sa v tomto roku prihlášky mohli zasielať do 30. septembra. Kandidovať sa mohli – ako vždy - ustanovizne a jednotlivci, ktorí potvrdili svoju výnimočnosť v pedagogickej práci či už v predškolskom, základoškolskom alebo stredoškolskom vzdelávaní. Uvádza sa to v správe Pokrajinského sekretariátu pre informovanie.
 
foto
 
Ándor Deli s predstaviteľmi škôl (Foto http://www.vojvodina.gov.rs)
 
Okrem základného výchovno-vzdelávacieho programu, pivnická základná škola pestuje aj rôzne formy mimoškolských aktivít. Spolupracuje s dvomi základnými školami zo Slovenska: ZŠ Jozefa Horáka v Banskej Štiavnici a ZŠ Liptovská osada v Liptovskej osade. Pivnickí žiaci pravidelne účinkujú na rôznych literárnych a výtvarných súbehoch a športových podujatiach. Pre všetko toto základnú školu 15. októbra z Pivnice na tohtoročnej marcovej konferencii v Belehrade a na základe rozhodnutia Ministerstva školstva Srbska zaradili medzi 60 najlepších škôl v krajine. Významné úspechy dosahuje aj v oblasti ekológie. V programe Pre čistejšie a zelenšie školy vo Vojvodine ZŠ 15. októbra bola zaradená medzi 10 najlepších vojvodinských základných škôl. Vlani dostala i významné zahraničné ocenenie, keď bola zaradená medzi štyri víťazné školy na Medzinárodnej iniciatíve pre ochranu životného prostredia vo Viedni, kde prebiehala záverečná súťaž Svetového fondu pre prírodu a Nadácie ERSTE. O tom viac tu:
 
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

+4 #1 Bravo !!!Ján 2012-11-08 12:47
Úprimné blahoželanie. Nezabúdajte, že každé uznanie je posilou pre ďalšie výsledky v práci.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články