SVC na Bibliotéke 2012 v Bratislave

SVC na Bibliotéke 2012 v Bratislave
 
Vo štvrtok dopoludnia sa v bratislavskej Inchebe otvorili brány medzinárodného knižného veľtrhu Bibliotéka. Počas štyroch dní tu takmer 150 vystavovateľov ponúka svoje najnovšie knižné produkty pre všetky vekové skupiny. Ešte dnes sa tam predstavuje aj Slovenské vydavateľské centrum (SVC) z Báčskeho Petrovca. V rámci veľtrhu v Expo clube včera usporiadali prezentáciu knihy esejí kulpínskeho rodáka doc. PhDr. Michala Babiaka Anabáza.
 
foto
 
Pavel Hlásznik, Michal Babiak, Etela Farkašová a Vladimír Valentík (Foto Andrej Meleg)
 
Dnes v popoludňajších hodinách v Expo clube sa uskutočnila aj prezentácia kníh Slovenského vydavateľského centra z Báčskeho Petrovca a beseda o slovenskej dolnozemskej literatúre za prítomnosti spisovateľov z Rumunska a Srbska.
 
foto
 
(Foto Andrej Meleg)
 
Delegáciu Slovenského vydavateľského centra vedie riaditeľ Vladimír Valentík a s ním do Bratislavy odcestovali aj spisovatelia Martin Prebudila a Ladislav Čáni. Na Bibliotéke svoje knižné vydania predstavili aj slovenské vydavateľstvá z Česka, Chorvátska, Maďarska a Rumúnska.
 
foto
 
Slovenský spisovateľ Ľubomír Feldek v rozhovore s Ladislavom Čánim (Foto Andrej Meleg)
 
foto
 
SVC sa na Bibliotéke predstavuje so svojimi najnovšími titulmi medzi ktorými je aj najnovšia kniha vizuálnej poézie venovaná nedožitej 60 - tke Jaroslava Supeka pod názvom Vyšinuté slová ako aj dvojjazyčná kniha, zbierka básní Miroslava Bielika Aj keby som nebol - I kada ne bih bio, ktoré zo slovenčiny do srbčiny preložil Martin Prebudila.
 
foto
 
Ladislav Čáni, Vladimír Valentík, Miroslav Bielik a Martin Prebudila (Foto Andrej Meleg)
 
Účasť na Bibliotéke slovenských vydavateľstiev z Česka, Chorvátska, Maďarska a Rumúnska finančne podporil Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články