Pozor! Zas kino v Petrovci!

Pozor! Zas kino v Petrovci!
 
Film Klobúk profesora Kostu Vujića v bravúrnej réžii Zdravka Šotru je natočený podľa rovnomenného kultového románu Milovana Vitezovića (zlatý bestseler s vyše dvadsať vydaní) a mal premiéru vo februári t.r. v Belehrade. Film prekypuje samopašným smiechom, ktorý však nie je výsmechom. Krásny romantický príbeh o maturantoch a profesorovi, nabitý optimizmom a radosťou, predstavuje svojráznu výzvu na národnú obrodu. V petrovskom kine 15. a 16. novembra o 20:00 a predtým o 18:00 pre veľké a malé deti The Dolphin:
 
foto
 
http://www.thedolphin-movie.com/
 
foto
 
Film „Šešir profesora Koste Vujića“ je rozprávka o dobroprajnom podivínovi a hedonistovi, pedagógovi osobitného razenia, o ktorom jeden jeho žiak Mihailo Petrović - Mika Alas napísal, že bol najoriginálnejším profesorom 19. storočia. Vedel doceniť veľkosť budúcich význymných osobností a vedel sa správať voči žiakom.
 
Podľa románu „Šešir profesora Koste Vujića“ bola v roku 1972 nakrútená TV dráma v ktorej úlohu profesora Vujića nezabudniteľne stvárnil Pavle Vujisić. V tomto najnovšom filme profesora skvele hrá Aleksandar Berček a celá plejáda novej generácie mladých hercov zostane v pamäti podľa úloh práve v tomto filme.
 
Filmy sa budú premietať vo veľkej sieni Slovenského vojvodinského divadla.
 
Vstupné 250 dinárov.
 
Pre organizovanú návštevu je ponúknutá zľava a to pre detský film o 18:00 vstupné so zľavou je150 din. a na projekciu o 20. hodine 200 dinárov.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články