December v Slovenskom dome v Báčskej Palanke

December v Slovenskom dome v Báčskej Palanke
 
Nielen čas Vianoc, ale aj adventu, sa má prežívať v pokoji a pohode. V Báčskej Palanke práve s tým úmyslom tento posledný mesiac v roku si ozvláštnia niekoľkými večierkami. Vo štvrtok 6. decembra je sviatok svätého Mikuláša a v predvečer sviatku, v stredu 5. decembra so začiatkom o 19:00 v Slovenskom dome budú striehnuť na tohto obľúbeného svätého. Chystajú totiž večierok pod názvom Príchod Mikuláša. Rovnako budú číhať 12. decembra aj na Lucku a na Vianoce, 25. decembra o 19:00 bude Vianočný program.
 
foto
 
Desing by Martin Kováč
 
Slováci v Palanke sú stále činní. V Slovenskom dome si spríjemňovali aj november. Okrem iného nacvičovali a potom aj predviedli divadelné predstavenie Život je čudo. Premiéra bola na Kataríny, v nedeľu 25. novembra. Členovia divadelnej sekcie Miestneho odboru Matice slovenskej Báčska Palanka si tentoraz zvolili inscenáciu, ktorá vznikla v auguste t.r. v rámci seminára Píšeš? Píšem!, ktorý sa konal v Pivnici.
 
Okrem autorky divadelnej predlohy Eleny Hložanovej na réžii sa podieľala i hostka z Banskej Bystrice Katarína Mišíková-Hitzingerová, ktorá sa podpísala aj pod dramaturgiu.
 
foto
 
Emília Lazićová a Jozef Chrček v predstavení Život je čudo. Foto Josip Mimo Svec
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články