Kam sa ponáhľaš, človeče?

Kam sa ponáhľaš, človeče?
 
„Voľný čas získaný technikou nám nepriniesol ani viac voľného času, ani skoršie penzionovanie. Naopak, rozbehli sme sa a bežíme stále rýchlejšie. Počítače znamenajú viac času, ale viac času vedie k predstave väčších príjmov. Väčšie prímy však vyžadujú viac času! A tak to beží stále dokola. So vzrastajúcimi požiadavkami život ľudí sa ešte zrýchlil. A, žiaľ, tým klesla náplň života a stratil sa jeho zmysel.“ Píše v úvodníku ROČENKY Slovenskej evanjelickej a. v. cirkvi v Srbsku výkonný redaktor Jaroslav Kopčok.
 
foto
 
Na titulnej strane najnovšej Ročenky je Evanjelický chrám Boží v Báčskej Palanke a na poslednej strane Diakonický dom slovenského evanjelického a. v. cirkevného zboru v Pivnici.
 
Význam tejto publikácie ozrejmuje Vladimír Lovás ml., ktorý píše: „Koniec roka v našej cirkvi je už tradične spestrený touto dôležitou publikáciou – Ročenkou. Podstatnú jej časť tvoria príspevky z našich cirkevných zborov. V nich sa snažíme zosumarizovať obdobie života našej cirkvi, ktoré je už za nami. Jednotlivé príspevky, ktoré tu môžete prečítať, zapadajú jeden ku druhému ako zvláštne kocky mozaiky a spoločne vytvárajú o nás, o našej Evanjelickej cirkvi, celistvý a veľmi dôležitý obraz.“
 
Hlavný a zodpovedný redaktor je Samuel Vrbovský, biskup a vydal: Biskupský úrad Slovenskej evanjelickej a. v. cirkvi v Srbsku. Vytlačila: NEOGRAFIA, DOO, Báčsky Petrovec. Ročenka číslo 56 vyšla v štandardnom náklade 1 000 výtlačkov.
 
ROČENKU Slovenskej evanjelickej a. v. cirkvi v Srbsku v pdf formáte si možno stiahnuť z webovej stránky Slovenskej evanjelickej a. v. cirkvi v Srbsku na adrese:
 
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

+1 #1 Guest 2013-01-14 16:23
Som velmi povdacna, ze som si mohla precitat Rocenku... :-)
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články